Kawa zimowa
Idealną propozycją w chłodne i zimowe wieczory będzie Mocha, która łączy moc kawy ze słodyczą czekolady. Gotowy napój można serwować w kubkach czy wysokiej szklance ozdabiając bitą śmietaną, ciasteczkami, piankami czy syropem smakowym. Wariacją przygotowania tej kawy jest wykorzystanie białej czekolady.
Składniki
- 60 ml – espresso na bazie kawy NESCAFE bądź BUONDI
- 120 ml mleka 3,2%
- 10-15g białej czekolady
- Opcjonalnie bita śmietana, starta czekolada, pianki JoJo
Sposób przygotowania
-
1Mleko podgrzać i lekko spienić do temperatury około 65°C – 70°C.
-
2W podgrzanym mleku rozpuścić białą czekoladę.
-
3Przygotować podwójne espresso na bazie kawy NESCAFE bądź BUONDI.
-
4Do przygotowanej kawy dodajemy wcześniej podgrzane mleko z czekoladą.
-
5Wierzch kawy dekorujemy według uznania bitą śmietaną, piankami oraz startą ciemną czekoladą.