Kawa zimowa

Idealną propozycją w chłodne i zimowe wieczory będzie Mocha, która łączy moc kawy ze słodyczą czekolady. Gotowy napój można serwować w kubkach czy wysokiej szklance ozdabiając bitą śmietaną, ciasteczkami, piankami czy syropem smakowym. Wariacją przygotowania tej kawy jest wykorzystanie białej czekolady.

Składniki
  • 60 ml – espresso na bazie kawy NESCAFE bądź BUONDI
  • 120 ml mleka 3,2%
  • 10-15g białej czekolady
  • Opcjonalnie bita śmietana, starta czekolada, pianki JoJo
Sposób przygotowania
  • 1
    Mleko podgrzać i lekko spienić do temperatury około 65°C – 70°C.
  • 2
    W podgrzanym mleku rozpuścić białą czekoladę.
  • 3
    Przygotować podwójne espresso na bazie kawy NESCAFE bądź BUONDI.
  • 4
    Do przygotowanej kawy dodajemy wcześniej podgrzane mleko z czekoladą.
  • 5
    Wierzch kawy dekorujemy według uznania bitą śmietaną, piankami oraz startą ciemną czekoladą.