Ciabatta

Ciabatta, składniki na 5 procji.
Składniki
  • Ciabatta (80g) 5szt
  • Garden Gourmet Vuna 150g
  • Majonez Dekoracyjny Winiary (opcjonalnie wegański) 150g
  • Kapary 25g
  • Papryka czerwona 50g
  • Pomidor świeży 150g
  • Ogórek świeży 100g
  • Czerwona cebula 50g
  • Sałata Lollo Bionda 5 liści ok 60g (może być inna)
Sposób przygotowania
  • 1
    GG Vuna rozmrażamy, przekładamy do miski następnie dodajemy odsączone kapary, paprykę pokrojoną w drobną kosteczkę oraz połowę majonezu, całość dokładnie mieszamy (opcjonalnie możemy dodać sok oraz skórkę z cytryny).
  • 2
    Ciabatte delikatnie podpiekamy aby stała się lekko chrupiąca, spód smarujemy majonezem.
  • 3
    Na majonez układamy liście ulubionej sałaty, plastry cienko pokrojonego pomidora, ogórka oraz czerwonej cebuli. Na warzywa układamy doprawioną Vunę przykrywamy wierzchem Ciabatty.