
Konkurs dla Szkół Gastronomicznych Garden Gourmet Young Culinary Cup wystartował!
Garden Gourmet Young Culinary Cup to Konkurs przeznaczony dla szkół średnich o profilu gastronomicznym. To doskonała okazja dla przyszłych, młodych kucharzy, aby wykazać się umiejętnościami i kreatywnością, przygotować wyjątkowe dania z wykorzystaniem produktów marki Garden Gourmet i przeżyć kulinarną przygodę.
Zapraszamy do udziału w Garden Gourmet Young Culinary Cup – w konkursie, który inspiruje, motywuje i odkrywa kulinarne młode talenty!
Kilka słów o konkursie
Garden Gourmet Young Culinary Cup to pierwsza edycja konkursu kulinarnego, który otwiera drzwi do pełnego smaku i aromatu świata kuchni roślinnej dla młodych i ambitnych uczniów szkół średnich gastronomicznych. To inicjatywa wpisująca się w program szkoleniowy Nestlé YOCUTA (Young Culinary Talents). Dzięki YOCUTA ambitni młodzi szefowie kuchni poszerzają swoją wiedzę teoretyczną i umiejętności praktyczne potrzebne do odniesienia sukcesu. Uczestnicy mają możliwość zdobywać doświadczenie „z pierwszej ręki” pod nadzorem najlepszych szefów kuchni. Garden Gourmet Young Culinary Cup to nie tylko pełna emocji rywalizacja kulinarna, ale również szansa na kreatywne pokazanie swoich umiejętności. Uczestnicy konkursu będą mieli okazję na żywo zaprezentować potrawy, z wykorzystaniem produktów marki Garden Gourmet, które nie tylko będą smakować wyśmienicie, ale również będą oryginalne i pomysłowe.
Zasady konkursu w kilku krokach
Czas, aby podjąć wyzwanie i wziąć udział w Konkursie! Przebieg Konkursu jest prosty i przejrzysty. Prosimy o zapoznanie się z oficjalnym Regulaminem Konkursowym dostępnym pod linkiem:
Znajdują się w nim wszelkie istotne informacje na temat przebiegu konkursu, zasad udziału oraz procesu zgłoszeń. Poniżej przedstawiamy uproszczony model konkursu.
- Wysłanie przez Szkołę Średnią o profilu Gastronomicznym na adres mailowy wskazany w Regulaminie Konkursu wypełnionego formularza zgłoszeniowego wraz z materiałami przygotowanymi przez zespół szkoły.
- Weryfikacja nadesłanych zgłoszeń i zaproszenie wybranych zespołów do udziału w drugim etapie eliminacji.
- Półfinały, czyli gotowanie na żywo potrawy z wykorzystaniem produktów Garden Gourmet w jednej z sześciu lokalizacji na terenie Polski.
- Wyłonienie przez Jury po jednym dwuosobowym zwycięskim zespole z każdego z sześciu Półfinałów biorąc pod uwagę powiązanie tematu pracy konkursowej ze sztuką kulinarną, kreatywność, pomysłowość, indywidualizm, wartości artystyczne, walory estetyczne i ogólne wrażenie.
- Finał Konkursu odbędzie się w Łodzi, gdzie wyłonieni finaliści wezmą udział w ostatecznej konkurencji przygotowując i prezentując ponownie autorski przepis. Tego dnia nastąpi ogłoszenie przez Jury zwycięskiego zespołu, który otrzyma Nagrodę główną.
Na zwycięzców czeka wyjątkowa Nagroda!
Nagrodą główną w konkursie jest tygodniowy staż w restauracji Boreczna, pod okiem Szefa Kuchni Wojciecha Harapkiewicza. To niezwykła okazja, aby wejść na zaplecze profesjonalnej kuchni, obserwować i współpracować z doświadczonymi szefami kuchni oraz zdobyć nieocenione doświadczenie praktyczne.
Niezbędne dokumenty, aby wziąć udział w Konkursie
Zgoda na wykorzystanie wizerunku
Zachęcamy do śledzenia terminów zgłoszeń oraz do kreatywności w przygotowaniu potraw z wykorzystaniem produktów marki Garden Gourmet.
Przygotuj się na niezapomnianą przygodę pełną wyjątkowych smaków i kulinarnych wrażeń. Poznaj rówieśników, którzy mają takie same zainteresowania oraz doświadczonych szefów kuchni i wykonaj krok w stronę spełnienia marzeń!