Wellington z renifera z sosem pieprzowym z porto

  • Marka
  • Liczba porcji
    3

Głównym składnikiem tego dania jest wysokiej jakości comber z renifera naszego partnera Las Kalisz Sp. z o.o.

 

Autor przepisu: Adam Chrząstowski

Składniki
  • 600 g combra renifera HoReCa Las-Kalisz
  • 10 g CHEF Redukcja Czerwonego Wina i Wina Porto w Paście.​
  • 5 g CHEF Przyprawą w Paście z Fermentowanym Pieprzem
  • 750 g pieczarek
  • 1 szalotka
  • 2 jajka
  • 10 plastrów gotowanej szynki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 150 ml sosu demi glace z dziczyzny HoReCa Las-Kalisz
  • 30 g masła
  • olej do smażenia
  • sól
Sposób przygotowania
  • 1
    Comber oczyść z mizdry.
  • 2
    Pieczarki oraz szalotkę posiekaj i smaż do całkowitego odparowania płynu. Dopraw.
  • 3
    Z rozmąconych jajek usmaż cienkie omlety.
  • 4
    W plastry szynki zawiń część farszu z pieczarek.
  • 5
    Ciasto francuskie natnij i rozciągnij na kształt sieci. Ułóż na papierze do pieczenia. Na cieście połóż omlet. Na nim rozłóż plastry szynki, warstwę pieczarek i połowę combra. Na wierzch wyłóż rulony szynki z pieczarkami i przykryj drugą połową combra. Zawiń wszystko w ciasto. Piecz w temperaturze 190°C do uzyskania w środku 46°C.
  • 6
    W międzyczasie zagotuj sos demi glace z dziczyzny z pastą z wina i porto oraz pastą z fermentowanego pieprzu. Przed podaniem wmieszaj w sos świeże masło.