THOMY® Sos holenderski 1L

THOMY® Sos holenderski jest delikatny i kremowy, ma typowy łagodny smak i wszechstronne zastosowanie.
 
Idealnie pasuje do szparagów, jaj, oferty śniadaniowej, ale także do ryb, mięs i warzyw. Bardzo prosty w użyciu - przed podaniem wystarczy podgrzać. Równocześnie daje pole do samodzielnych kreatywnych aplikacji - dzięki dodatkowym składnikom można nadać mu smak wedle własnego uznania (np. kwaśny, ziołowy, ostry).
 
Może też być bazą dla innych klasycznych sosów, jak np. sos bearneński, sos muślinowy, sos maltański. Aby uzyskać delikatniejszą konsystencję, można przygotować go jako espumę w butelce z syfonem. Sprawdzi się też przy zapiekaniu.
Woda, olej słonecznikowy (22%), żółtko JAJA (5,7%), skrobia modyfikowana, cukier, sól, ocet z białego wina, sól jodowana, substancja zagęszczająca (guma ksantanowa), aromaty (zawierają PSZENICĘ, JĘCZMIEŃ, JAJA, MLEKO, olej z GORCZYCY), koncentrat soku z cytryny, przyprawy. 
Może zawierać: SOJĘ, SELER, GORCZYCĘ.
W 100 g:
 
Wartość energetyczna 971 kJ / 236 kcal
Tłuszcz 24,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,7 g
Węglowodany 4,7 g 
- w tym cukry 1,7 g
Błonnik 0,2 g
Białko 0,9 g
Sól 1,1 g

 

Przed użyciem podgrzej w garnku, ciągle mieszając, lub w odpowiednim naczyniu w kuchence mikrofalowej (przed podaniem wymieszaj). Stabilny termicznie w bemarze lub w łaźni wodnej w temp. +65℃ maksymalnie przez 60 min.
Sugerowany sposób zastosowania: porcja 80ml sosu na 200g szparagów.

Nieotwarty produkt nie wymaga chłodzenia. Po otwarciu przechowywać w lodówce (max 5℃) nie dłużej niż 2 dni.