Pierogi z roślinnym mielonym GARDEN GOURMET
Poznaj przepis na pierogi z roślinnym zamiennikiem GARDEN GOURMET.
Składniki
Farsz
- 200g GARDEN GOURMET roślinne mielone
- 150g Thomy Combiflex tłuszcz
- 100g szalotka - drobna kostka
- 5g czosnek świeży - drobno siekany
- 100g marchew - starta na drobnych oczkach
- 100g pietruszka korzeń - starta na drobnych oczkach
- 130g kasza kuskus
- 1 łyżka papryka słodka
- 1 łyżka Winiary Bulion Warzywny
- 1 łyżeczka sos sojowy ciemny
- ½ łyżeczki zioła prowansalskie
- ½ łyżeczki sól
- ½ łyżeczki pieprz czarny mielony
- wrzątek do kuskus
Ciasto na pierogi
- 580g mąka pszenna typ500/550 +150g do wałkowania
- 35g oliwa z oliwek
- 250g woda ciepła przegotowana
- ½ łyżeczki soli
Sposób przygotowania
-
1Przygotowanie farszu Kaszę kus-kus przekładamy do naczynia. Zalewamy wrzątkiem na 1-2cm nad poziomem kaszy. Przykrywamy folią spożywcza. Odstawiamy na 5-8min.
-
2Na rozgrzaną patelnię wlewamy Thomy Combiflex -tłuszcz, aplikujemy cebule i czosnek - szklimy 2 min. Dodajemy marchew i pietruszkę oraz przyprawy -smażymy kolejne 2-3min.
-
3Następnie dodajemy Garden Gourmet Wegańskie Mięso Mielone. Smażymy 2 min.
-
4Łączymy ciepłą kaszę kus-kus z przesmażonym wegańskim mielonym. Doprawiamy Winiary Bulionem Warzywnym,sosem sojowym,solą i pieprzem.
-
5Zostawiamy do przestygnięcia.
-
6Przygotowanie ciasta Do misy przesiewamy mąkę.
-
7Dodajemy oliwę z oliwek, sól oraz wodę.
-
8Wyrabiamy ciasto do uzyskania odpowiedniej tekstury.
-
9Przykrywamy i odstawiamy na 15min.
-
10Ciasto wałkujemy, kroimy, wkładamy farsz, zalepiamy i gotujemy.