TACOS Z ROŚLINNYM MIELONYM
Przygotuj TACOS Z GARDEN GOURMET® WEGAŃSKIM MIELONYM.
Składniki
Tacos
- 70 g mąka pszenna typ 550
- 380 g mąka kukurydziana
- 400 g woda
- 170 g oliwa z oliwek
- 5 g tymianek świeży
- 2 g sól / wędzona
- 2 g pieprz biały
Farsz
- 300 g GARDEN GOURMET® WEGAŃSKIE MIELONE
- 100 ml THOMY® COMBIFLEX tłuszcz
- 100 g cebula drobna kostka
- 100 g dynia drobna kostka
- 100 g cukinia drobna kostka
- 100 g papryka czerwona drobna kostka
- 100 g fasola czerwona konserwowa
- 400 g BUITONI® SKONCENTROWANY SOS POMIDOROWY
- 2 g kmin rzymski
- 1 szt. papryczka chilli świeża
- 20 g czosnek
- 50 g kolendra świeża
- ½ szt. limonki (sok + skórka)
- 150 g kalarepa pikla
Sposób przygotowania
-
1Farsz: Na rozgrzaną patelnie wlej THOMY® COMBIFLEX tłuszcz, dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Smaż 2-3 min. Następnie dodawaj kolejno: posiekaną papryczkę chilli, dynię, paprykę, cukinię, fasolę oraz przyprawy. Smaż 4-5 min.
-
2Dodaj WEGAŃSKIE MIELONE GARDEN GOURMET® oraz SKONCENTROWANY SOS POMIDOROWY BUITONI®. Połącz wszystkie składniki ze sobą i zagotuj. Dopraw solą, pieprzem, sokiem oraz skórką z limonki.
-
3W naczyniu przygotuj marynatę: połącz ze sobą sok z cytrysów, wodę i cukier. Dodaj oczyszczoną i pokrojoną w julienne kalarepę. Odstaw do chłodni na 15 min. Dymkę oczyść i pokrój w julienne. Wstaw do wody z lodem na 10 min.
-
4Tacos: Przełóż wszystkie składniki do misy i wyrób ciasto. Następnie rozwałkuj ciasto na 2 mm i wytnij ringiem okrągłe formy. Wycięte formy wyłóż na metalową okrągła formę i piecz w 200°C przez 5 min.
-
5Sposób podania: Przygotowane muszle taco wypełnij gotowym farszem. Na koniec dodaj przygotowaną kalarepę oraz dymkę
- WSKAZÓWKI SZEFA KUCHNI Intensywny smak SKONCENTROWANEGO SOSU POMIDOROWEWGO BUITONI® podkreśli smak farszu do tacos.
- Dzięki WEGAŃSKIEMU MIELONEMU GARDEN GOURMET® wzbogacisz swoje menu o dania kuchni roślinnej.
- Marynatę możesz wzbogacić świeżą miętą lub gwiazdką anyżu.