STIR FRY Z ROŚLINNYM FILETEM

  • Liczba porcji
    10
Przygotuj stir fry z roślinnym filetem!
Składniki
Sos
  • 1,5 l woda
  • 30 g BULION WARZYWNY WINIARY®
  • 30 g PRZYPRAWA Z CZARNYM CZOSNKIEM CHEF®
  • 40 g sos sojowo-grzybowy
  • 30 g olej sezamowy
  • 50 g cukier trzcinowy
  • 5 g sos Sriracha
  • 4 liście kaffiru
  • 0,5 limonka (sok)
  • 2 g kolendra mielona
  • szczypta cynamonu
  • 15 g skrobia ziemniaczana
Marynata
  • 300 g PULLED FILLET GARDEN GOURMET®
  • 20 g olej
  • 2 g papryka ostra
  • 20 g sos sojowy ciemny
Warzywa
  • 100 g szalotka
  • 200 g cukinia
  • 100 g groszek cukrowy
  • 1 szt. pak choi
  • 100 g shimeji
  • dymka, kolendra, chili
Sposób przygotowania
  • 1
    Sposób przygotowania marynaty: Rozmrożony PULLED FILLET GARDEN GOURMET® zamarynuj
  • 2
    Sposób przygotowania sosu: Połącz wszystkie składniki, doprowadź do wrzenia. Gotuj około 10 min. i zagęść sos skrobią ziemniaczaną.
  • 3
    Sposób przygotowania: Pokrojone warzywa smaż na mocno rozgrzanej patelni przez 2-3 min. Dodaj zamarynowany PULLED FILLET GARDEN GOURMET® i smaż kolejne 2 min. Następnie dodaj przygotowany sos, zagotuj.
  • 4
    Sposób podania: Roślinne danie podawaj z ryżem lub makaronem i ulubionym warzywami.

Dzięki operacyjności produktów GARDEN GOURMET® przygotujesz roślinne danie w krótkim czasie.
Zamienniki mięsa wzbogacą Twoje roślinne kreacje.