Wegetariańska quesadilla z Pulpą pomidorową z papryką BUITONI®
Ten przepis to odpowiedź na rosnące zapotrzebowanie na dania roślinne w segmencie HoReCa. Połączenie GARDEN GOURMET® Pulled Fillet z aromatyczną Pulpą pomidorową z papryką BUITONI® tworzy pełnowartościowy farsz, który doskonale komponuje się z klasycznymi dodatkami: cheddarem, pastą z fasoli i kwaśną śmietaną. Całość podana w tortilli, z wyrazistą salsą MAGGI® TEXICANA i świeżymi ziołami, stanowi atrakcyjną opcję zarówno w menu restauracyjnym, jak i w ofercie cateringowej. Przepis łatwy w przygotowaniu, skalowalny i gotowy do adaptacji w różnych formatach serwowania.
Składniki
- 600 g GARDEN GOURMET® PULLED FILLET
- 400 g BUITONI® PULPA POMIDOROWA Z PAPRYKĄ
- 200 g cebula
- 30 g czosnek świeży
- 100 ml olej
- 50 g Fajita przyprawa
- 300 g ser cheddar
- 300 g pasta z fasoli smażonej
- 200 g śmietana kwaśna
- 300 g MAGGI® SALSA TEXICANA
- 10 szt. tortilla kukurydziana lub pszenna
- 40 g kolendra świeża
- 1 szt. limonka świeża
- 2 szt. jalapeño
- sól, pieprz świeżo mielony do smaku
Sposób przygotowania
-
1Na rozgrzaną patelnie wlej olej i dodaj rozmrożony PULLED FILLET GARDEN GOURMET® - smaż 3-4 min. Następnie, dodaj pokrojoną w drobna kostkę cebulę, czosnek i przyprawę Fajita - smaż 4-5 min, co pewien czas mieszając.
-
2Przesmażone składniki połącz z PULPĄ POMIDOROWĄ Z PAPRYKĄ BUITONI® i gotuj wolno przez 8-10 min, do uzyskania gęstej konsystencji. Dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
-
3Złóż Quesadillę z tortillą, przygotowanym farszem, serem cheddar, pastą z fasoli i śmietaną.
-
4Podgrzej w grillu kontaktowym przez 1-2 min. Podaj z MAGGI® SALSĄ TEXICANA, świeża kolendrą, jalapeños oraz limonką.
Wykorzystaj roślinny farsz do sałatek, panini lub frytek.
Przygotuj również mięsne odsłony dania.