Garden Gourmet Young Culinary Cup

GARDEN GOURMET® Young Culinary Cup

Rusza III edycja konkursu dla szkół gastronomicznych GARDEN GOURMET® Young Culinary Cup!

Warsztaty kulinarne na start!

Zanim rozpocznie się konkurs, we wrześniu nasi doradcy kulinarni Nestlé Professional – Monika Gwiazda, Paweł Barabasz i Łukasz Jończyk – odwiedzą szkoły gastronomiczne w całej Polsce, prowadząc warsztaty z wykorzystaniem produktów GARDEN GOURMET®. To doskonała okazja, by poznać kuchnię roślinną od praktycznej strony i przygotować się do udziału w konkursie. Szkoły zainteresowane udziałem w warsztatach mogą już się zgłaszać!

 Kontakt do naszych doradców znajdziecie tutaj:

 Monika Gwiazda - Doradca Kulinarny Nestlé Professional 

Łukasz Jończyk - Doradca Kulinarny Nestlé Professional 

Paweł Barabasz - Doradca Kulinarny Nestlé Professional 

Możecie się kontaktować z nimi mailowo lub telefonicznie.

Konkurs, który rozwija i inspiruje
Nestlé Professional zaprasza uczniów szkół gastronomicznych do udziału w III edycji konkursu GARDEN GOURMET® Young Culinary Cup – wydarzenia promującego kreatywność, innowacyjność i pasję do kuchni roślinnej. Po sukcesie poprzednich edycji tegoroczna odsłona zapowiada się jeszcze ciekawiej – z nowymi wyzwaniami, inspiracjami i prestiżową nagrodą.
Przebieg konkursu
Uczestnicy będą tworzyć dania główne z wykorzystaniem produktów GARDEN GOURMET®, które zachwycą smakiem, formą i pomysłowością. Konkurs wspiera młodych kucharzy w odkrywaniu potencjału kuchni roślinnej – segmentu, który dynamicznie rośnie i zyskuje na znaczeniu w branży HoReCa. Po przesłaniu zgłoszeń nasz zespół ekspertów oceni pomysły i wykonanie dań. Wybrane zespoły przejdą do półfinałów, z których każda para zwycięska trafi do wielkiego finału. W jury ponownie zasiądzie Wojciech Harapkiewicz – uznany szef kuchni, który od lat wspiera młode talenty.
Nagroda, która otwiera drzwi do kariery
Zwycięzcy konkursu odbędą tygodniowy staż w restauracji Wojciecha Harapkiewicza – La Cantina. To niepowtarzalna szansa na zdobycie praktycznego doświadczenia, poznanie rytmu pracy profesjonalnej kuchni i rozwój umiejętności pod okiem mistrza.
O marce GARDEN GOURMET®
GARDEN GOURMET® oferuje szerokie portfolio roślinnych alternatyw dla mięsa – od wegańskich klopsików i Sensational™ Burger, po innowacyjne produkty jak wegański tuńczyk VUNA czy falafel z buraka. Produkty są łatwe w przygotowaniu i doskonale sprawdzają się jako baza dań głównych, dodatki do wrapów, sałatek czy burgerów. Nowa identyfikacja wizualna marki – intensywne kolory, nowoczesne logo i świeży wygląd opakowań – podkreśla jej dynamiczny rozwój i otwartość na nowe pokolenie kucharzy.
Jak się zgłosić?

Szkoły gastronomiczne mogą zgłaszać dwuosobowe zespoły uczniów, przesyłając:

  • wypełniony formularz zgłoszeniowy (pojawi się wkrótce na tej stronie),
  • przepis na danie główne z wykorzystaniem produktów GARDEN GOURMET® (ze zdjęciem i opisem),
  • dane zespołu i nauczyciela prowadzącego,
  • zgody na wykorzystanie wizerunku uczestników oraz publikację zdjęć i przepisu w mediach społecznościowych i na stronie Nestlé Professional (www.nestleprofessional.pl), z podaniem nazwisk autorów.
  • wykaz sprzętu potrzebnego podczas konkursu.

Zgłoszenia należy przesyłać od 14 do 27 października na adres: gabriela.demczuk@pl.nestle.com z dopiskiem „GARDEN GOURMET YOUNG CULINARY CUP – zgłoszenie”.

Uwaga: Miejsca finałów są w trakcie potwierdzania. Strona konkursowa będzie na bieżąco aktualizowana – wkrótce pojawi się formularz zgłoszeniowy oraz regulamin. Śledź nas na @profesjonalisciodkuchni (Facebook) i @profesjonalisci_od_kuchni (Instagram), aby być na bieżąco!

GGYCC baner

Finał II edycji konkursu GARDEN GOURMET Young Culinary Cup

27 listopada odbył się wielki finał II edycji konkursu GARDEN GOURMET Young Culinary Cup, zorganizowanego przez Nestlé Professional Polska. Wydarzenie miało miejsce w Zespole Szkół Gospodarczych imienia Mikołaja Spytka Ligęzy w Rzeszowie, gdzie młodzi kucharze z szkół średnich o profilu gastronomicznym prezentowali swoje kulinarne umiejętności.