Ciabatta
Ciabatta, składniki na 5 procji.
Składniki
- Ciabatta (80g) 5szt
- Garden Gourmet Vuna 150g
- Majonez Dekoracyjny Winiary (opcjonalnie wegański) 150g
- Kapary 25g
- Papryka czerwona 50g
- Pomidor świeży 150g
- Ogórek świeży 100g
- Czerwona cebula 50g
- Sałata Lollo Bionda 5 liści ok 60g (może być inna)
Sposób przygotowania
-
1GG Vuna rozmrażamy, przekładamy do miski następnie dodajemy odsączone kapary, paprykę pokrojoną w drobną kosteczkę oraz połowę majonezu, całość dokładnie mieszamy (opcjonalnie możemy dodać sok oraz skórkę z cytryny).
-
2Ciabatte delikatnie podpiekamy aby stała się lekko chrupiąca, spód smarujemy majonezem.
-
3Na majonez układamy liście ulubionej sałaty, plastry cienko pokrojonego pomidora, ogórka oraz czerwonej cebuli. Na warzywa układamy doprawioną Vunę przykrywamy wierzchem Ciabatty.