Klasyczne Frappe
Przepis na frappe przygotowane z kawy NESCAFÉ Classic. Sprawdź prosty sposób na stworzenie orzeźwiającego napoju, który doskonale sprawdzi się w ciepłe dni.
        Składniki
                
      
      - 2 łyżeczki kawy NESCAFÉ Classic
- 3-5 łyżeczki wody
- Mleko lub woda do wypełnienia
- Kostki lodu do wypełnienia
- Cukier lub miód według własnego uznania
- Słomka (papierowa, bambusowa lub metalowa)
        Sposób przygotowania
        
  
      
      
      - 
        1Do wysokiej szklanki wsypać kawę rozpuszczalną NESCAFÉ Classic.
- 
        2Następnie zalać wodą i dobrze wymieszać za pomocą spieniacza do mleka lub koktajli.
- 
        3Wypełnić wysoką szklankę kostkami lodu. Następnie lód zalać schłodzonym wcześniej mlekiem lub zimną wodą.
- 
        4Do tak przygotowanego napoju według uznania dodać cukier lub miód.
- 
        5Wskazówka baristy: Jeżeli nie posiadasz spieniacza do mleka lub koktajli kawę NESCAFÉ z dodaną wcześniej wodą możesz wymieszać w shaker’ze przez około 30 sekund. Pamiętaj, że dodany cukier lub miód możesz zastąpić syropem smakowym do kawy. Napój najlepiej podawać w wysokiej szklance wraz ze słomką (papierową, bambusową lub metalową).
 
  