STIR FRY Z ROŚLINNYM FILETEM
Przygotuj stir fry z roślinnym filetem!
Składniki
Sos
- 1,5 l woda
- 30 g BULION WARZYWNY WINIARY®
- 30 g PRZYPRAWA Z CZARNYM CZOSNKIEM CHEF®
- 40 g sos sojowo-grzybowy
- 30 g olej sezamowy
- 50 g cukier trzcinowy
- 5 g sos Sriracha
- 4 liście kaffiru
- 0,5 limonka (sok)
- 2 g kolendra mielona
- szczypta cynamonu
- 15 g skrobia ziemniaczana
Marynata
- 300 g PULLED FILLET GARDEN GOURMET®
- 20 g olej
- 2 g papryka ostra
- 20 g sos sojowy ciemny
Warzywa
- 100 g szalotka
- 200 g cukinia
- 100 g groszek cukrowy
- 1 szt. pak choi
- 100 g shimeji
- dymka, kolendra, chili
Sposób przygotowania
-
1Sposób przygotowania marynaty: Rozmrożony PULLED FILLET GARDEN GOURMET® zamarynuj
-
2Sposób przygotowania sosu: Połącz wszystkie składniki, doprowadź do wrzenia. Gotuj około 10 min. i zagęść sos skrobią ziemniaczaną.
-
3Sposób przygotowania: Pokrojone warzywa smaż na mocno rozgrzanej patelni przez 2-3 min. Dodaj zamarynowany PULLED FILLET GARDEN GOURMET® i smaż kolejne 2 min. Następnie dodaj przygotowany sos, zagotuj.
-
4Sposób podania: Roślinne danie podawaj z ryżem lub makaronem i ulubionym warzywami.
Dzięki operacyjności produktów GARDEN GOURMET® przygotujesz roślinne danie w krótkim czasie.
Zamienniki mięsa wzbogacą Twoje roślinne kreacje.