TACOS Z ROŚLINNYM MIELONYM

  • Liczba porcji
    10
Przygotuj TACOS Z GARDEN GOURMET® WEGAŃSKIM MIELONYM.
Składniki
Tacos
  • 70 g mąka pszenna typ 550
  • 380 g mąka kukurydziana
  • 400 g woda
  • 170 g oliwa z oliwek
  • 5 g tymianek świeży
  • 2 g sól / wędzona
  • 2 g pieprz biały
Farsz
  • 300 g GARDEN GOURMET® WEGAŃSKIE MIELONE
  • 100 ml THOMY® COMBIFLEX tłuszcz
  • 100 g cebula drobna kostka
  • 100 g dynia drobna kostka
  • 100 g cukinia drobna kostka
  • 100 g papryka czerwona drobna kostka
  • 100 g fasola czerwona konserwowa
  • 400 g BUITONI® SKONCENTROWANY SOS POMIDOROWY
  • 2 g kmin rzymski
  • 1 szt. papryczka chilli świeża
  • 20 g czosnek
  • 50 g kolendra świeża
  • ½ szt. limonki (sok + skórka)
  • 150 g kalarepa pikla
Sposób przygotowania
  • 1
    Farsz: Na rozgrzaną patelnie wlej THOMY® COMBIFLEX tłuszcz, dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Smaż 2-3 min. Następnie dodawaj kolejno: posiekaną papryczkę chilli, dynię, paprykę, cukinię, fasolę oraz przyprawy. Smaż 4-5 min.
  • 2
    Dodaj WEGAŃSKIE MIELONE GARDEN GOURMET® oraz SKONCENTROWANY SOS POMIDOROWY BUITONI®. Połącz wszystkie składniki ze sobą i zagotuj. Dopraw solą, pieprzem, sokiem oraz skórką z limonki.
  • 3
    W naczyniu przygotuj marynatę: połącz ze sobą sok z cytrysów, wodę i cukier. Dodaj oczyszczoną i pokrojoną w julienne kalarepę. Odstaw do chłodni na 15 min. Dymkę oczyść i pokrój w julienne. Wstaw do wody z lodem na 10 min.
  • 4
    Tacos: Przełóż wszystkie składniki do misy i wyrób ciasto. Następnie rozwałkuj ciasto na 2 mm i wytnij ringiem okrągłe formy. Wycięte formy wyłóż na metalową okrągła formę i piecz w 200°C przez 5 min.
  • 5
    Sposób podania: Przygotowane muszle taco wypełnij gotowym farszem. Na koniec dodaj przygotowaną kalarepę oraz dymkę
  • WSKAZÓWKI SZEFA KUCHNI Intensywny smak SKONCENTROWANEGO SOSU POMIDOROWEWGO BUITONI® podkreśli smak farszu do tacos.
  • Dzięki WEGAŃSKIEMU MIELONEMU GARDEN GOURMET® wzbogacisz swoje menu o dania kuchni roślinnej.
  • Marynatę możesz wzbogacić świeżą miętą lub gwiazdką anyżu.