Wegetariańska quesadilla z Pulpą pomidorową z papryką BUITONI®

  • Marka
  • Czas przygotowania
    45 min
  • Poziom trudności
    Easy
  • Liczba porcji
    10
Ten przepis to odpowiedź na rosnące zapotrzebowanie na dania roślinne w segmencie HoReCa. Połączenie GARDEN GOURMET® Pulled Fillet z aromatyczną Pulpą pomidorową z papryką BUITONI® tworzy pełnowartościowy farsz, który doskonale komponuje się z klasycznymi dodatkami: cheddarem, pastą z fasoli i kwaśną śmietaną. Całość podana w tortilli, z wyrazistą salsą MAGGI® TEXICANA i świeżymi ziołami, stanowi atrakcyjną opcję zarówno w menu restauracyjnym, jak i w ofercie cateringowej. Przepis łatwy w przygotowaniu, skalowalny i gotowy do adaptacji w różnych formatach serwowania.
Składniki
  • 600 g GARDEN GOURMET® PULLED FILLET
  • 400 g BUITONI® PULPA POMIDOROWA Z PAPRYKĄ
  • 200 g cebula
  • 30 g czosnek świeży
  • 100 ml olej
  • 50 g Fajita przyprawa
  • 300 g ser cheddar
  • 300 g pasta z fasoli smażonej
  • 200 g śmietana kwaśna
  • 300 g MAGGI® SALSA TEXICANA
  • 10 szt. tortilla kukurydziana lub pszenna
  • 40 g kolendra świeża
  • 1 szt. limonka świeża
  • 2 szt. jalapeño
  • sól, pieprz świeżo mielony do smaku
Sposób przygotowania
  • 1
    Na rozgrzaną patelnie wlej olej i dodaj rozmrożony PULLED FILLET GARDEN GOURMET® - smaż 3-4 min. Następnie, dodaj pokrojoną w drobna kostkę cebulę, czosnek i przyprawę Fajita - smaż 4-5 min, co pewien czas mieszając.
  • 2
    Przesmażone składniki połącz z PULPĄ POMIDOROWĄ Z PAPRYKĄ BUITONI® i gotuj wolno przez 8-10 min, do uzyskania gęstej konsystencji. Dopraw solą i świeżo mielonym pieprzem.
  • 3
    Złóż Quesadillę z tortillą, przygotowanym farszem, serem cheddar, pastą z fasoli i śmietaną.
  • 4
    Podgrzej w grillu kontaktowym przez 1-2 min. Podaj z MAGGI® SALSĄ TEXICANA, świeża kolendrą, jalapeños oraz limonką.

Wykorzystaj roślinny farsz do sałatek, panini lub frytek.  
Przygotuj również mięsne odsłony dania.