Trendy i porady

Filtry:
Filtry:
Brand
sposoby rozdrabniania warzyw

Sposób rozdrabniania warzyw

Najczęściej spotykane sposoby rozdrabniania warzyw.

Makaron rzymski

Podział makaronów

Opis kształtów do makaronów z pszenicy

BULIONY I ZUPY

Podział rosołów

Odkryj różnorodność podziałów rosołów kulinarnych. Poznaj trendy i porady dotyczące różnych typów rosołów - od tradycyjnych bulionów po bogate wywary.

bulion

Podział wywarów

Odkryj różnorodność podziału wywarów kulinarnych. Poznaj trendy i praktyczne porady dotyczące różnych typów wywarów.

Man viewing tablet in cafe

Redagowanie karty win i alkoholi

KOMERCJALIZACJA PRODUKTÓW W RESTAURACJI, CZYLI TWORZENIE KART MENU.

Jak tworzyć kartę menu

Jak tworzyć kartę menu

W celu ułożenia karty menu tak aby była profesjonalna, kreatywna, promująca i czytelna dla klienta, osoba ją układająca powinna znać podstawowe zagadnienia z dziedzin: marketingu, zarządzania, organizacji pracy, znajomości produktów, estetyki i wyglądu.

Ciemny wywar mięsny

Co to jest ciemny wywar mięsny?

Większość kucharzy oraz szefów kuchni uważa ciemny wywar z palonych kości za demi glace. Nic bardziej mylnego, gdyż prawidłowo przygotowany ciemny wywar z palonych kości jest dopiero bazą do przygotowania demi glace (czyt. demi glas).