WINIARY Galaretka o Smaku Pomarańczowym 1,3 kg
Galaretka Winiary o pomarańczowym smaku ma bardzo szerokie zastosowanie w kuchni. Nada się jako samodzielny deser oraz dodatek do lodów, ciast i ciasteczek. Posiada intensywny, owocowy aromat, który idealnie podkreśli charakter wielu smakołyków.
Galaretka pomarańczowa Winiary - zalety
Galaretka pomarańczowa Winiary w opakowaniu 1,3 kg idealnie nada się do lokali gastronomicznych/cukierni, które zużywają większe ilości tego typu produktów. Doskonale prezentuje się w połączeniu z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Stanowi dekorację lodowych deserów oraz przeróżnych ciast. Podaj ją w swój ulubiony sposób - z pewnością trafi w gusta Twoich gości.
Składniki: cukier, żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), koncentraty roślinne (krokosza, hibiskusa i marchwii), maltodekstryna, aromat.
DOZOWANIE | ILOŚĆ PORCJI | |
Ilość w g | Woda w l | Po 125 ml |
142 | 1 | 10 |
1300 | 9 | 90 |
Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu po przyrządzeniu
Wartość energetyczna | 230 kJ / 54 kcal |
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone) | 0,0 g (0,0 g) |
Węglowodany (w tym cukry) | 11,8 g (11,8 g) |
Błonnik | 0,0 g |
Białko | 1,7 g |
Sól | 0,0 g |
1. Zagotować 9,0 l wody. Podczas upałów, a także w celu uzyskania galaretki w kostkach, ilość wody należy zmniejszyć.
2. Wsypać zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszać do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotować.
3. Wystudzoną galaretkę wlać do pucharków i pozostawić w lodówce do stężenia. Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa powodują, że galaretka nie tężeje.
Wydajność: 9 l
Warto zapamiętać:
Galaretkę o smaku pomarańczowym WINIARY można stosować jako dodatek do deserów, serników na zimno, lodów.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.