WINIARY Kisiel o Smaku Cytrynowym z Cukrem i witaminą C 1,3 kg
Kisiel cytrynowy Winiary posiada charakterystyczny, lekko kwaskowaty smak. Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, a brakuje Ci czasu, to kisiel jest idealnym rozwiązaniem. Doskonale sprawdzi się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Zaserwuj go w swój ulubiony sposób.
Kisiel cytrynowy Winiary - zalety
Kisiel cytrynowy Winiary wzbogacony jest o witaminę C. Świetnie nada się jako samodzielny deser oraz podkreśli aromat wielu ciast. Doskonale smakuje w połączeniu ze świeżymi i mrożonymi owocami. Kisiel Winiary o smaku cytrynowym w zestawieniu z bitą śmietaną i owocami tworzy błyskawiczny i wyśmienity deser. Wygodne opakowanie o gramturze1,3 kg sprawdzi się w gastronomii.
Składniki: cukier, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromat, sól, witamina C, barwnik (kurkumina). Produkt może zawierać śladowe ilości mleka.
DOZOWANIE | ILOŚĆ PORCJI | |
Ilość w g | Woda w l | Po 125 ml |
160 | 1 | 8 |
1300 | 8 | 64 |
Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu po przyrządzeniu
Wartość energetyczna | 251 kJ / 59 kcal |
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone) | 0,0 g (0,0 g) |
Węglowodany (w tym cukry) | 14,7 g (8,8 g) |
Błonnik | 0,1 g |
Białko | 0,0 g |
Sól | 0,03 g |
Witamina C | 15 mg (19% RWS*) |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
1. Zawartość opakowania rozprowadzić w 2,0 litrach zimnej wody. Zagotować dodatkowe 6,0 litrów wody.
2. Odsunąć wrzącą wodę z ognia i dodać rozpuszczony kisiel. Całość chwilę gotować, ciągle mieszając.
3. Polecamy podawać ze świeżymi lub mrożonymi owocami, mlekiem lub przetworami mlecznymi.
Wydajność: 8 l
Warto zapamiętać:
Galaretkę o smaku cytrynowym WINIARY można stosować jako dodatek do deserów, serników na zimno, lodów.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.