WINIARY Kisiel o smaku żurawinowym z Witamina c 13 kg
Kisiel żurawinowy Winiary posiada wyjątkowy i intensywny smak. To deser, który przygotujesz błyskawicznie - zajmie Ci to raptem parę chwil! Doskonale sprawdzi się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podaj go swoim gościom w preferowany przez nich sposób.
Kisiel żurawinowy Winiary - zalety
Kisiel żurawinowy Winiary wzbogacony jest o witaminę C. Świetnie nada się jako samodzielny deser oraz baza do zupy owocowej. Doskonale smakuje w połączeniu ze świeżymi i mrożonymi owocami, a ponadto sprawdza się jako dodatek do ciast. Posiada mocno owocowy, aromatyczny smak. Kisiel Winiary o smaku żurawinowym w zestawieniu z bitą śmietaną i owocami tworzy szybki i smaczny deser.
Składniki: cukier, skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), koncentraty roślinne (marchwi, hibiskusa, słodkiego ziemniaka, rzodkiewki, wiśni, jabłka, krokosza), maltodekstryna, aromat, sól, witamina C. Produkt może zawierać śladowe ilości mleka.
DOZOWANIE | ILOŚĆ PORCJI | |
Ilość w g | Woda w l | Po 125 ml |
160 | 1 | 8 |
1300 | 8 | 64 |
Średnia wartość odżywcza w 100 ml produktu po przyrządzeniu
Wartość energetyczna | 251 kJ / 59 kcal |
Tłuszcz (w tym tłuszcze nasycone) | 0,0 g (0,0 g) |
Węglowodany (w tym cukry) | 14,7 g (8,7 g) |
Błonnik | 0,1 g |
Białko | 0,0 g |
Sól | 0,03 g |
Witamina C | 15 mg (19% RWS*) |
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/ 2000 kcal).
1. Zawartość opakowania rozprowadzić w 2,0 litrach zimnej wody. Zagotować dodatkowe 6,0 litrów wody.
2. Odsunąć wrzącą wodę z ognia i dodać rozpuszczony kisiel. Całość chwilę gotować, ciągle mieszając.
3. Polecamy podawać ze świeżymi lub mrożonymi owocami, mlekiem lub przetworami mlecznymi.
Wydajność: 8 l
Warto zapamiętać:
Kisiel o smaku żurawinowym WINIARY można stosować jako zagęstnik do zup owocowych podawanych na zimno lub na ciepło.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.