WINIARY® Bulion grzybowy w paście 1,2kg
WINIARY® Bulion grzybowy to produkt, który z pewnością zachwyci wszystkich miłośników intensywnego, grzybowego smaku oraz wyjątkowego aromatu.
Dzięki starannie dobranej kompozycji składników, ten bulion doskonale podkreśla walory smakowe dań na bazie grzybów. Idealnie sprawdzi się do przygotowania kremowej zupy grzybowej, pieczarkowej, risotto z grzybami, czy też sosów grzybowych do makaronu.
Świetnie komponuje się także z kapustą czy mięsem. WINIARY® Bulion grzybowy jest także doskonałym wyborem dla tych, którzy poszukują roślinnej alternatywy dla tradycyjnych bulionów mięsnych.
Sól, oleje roślinne (palmowy, rzepakowy), maltodekstryna, ekstrakt drożdży, aromaty (z pszenicą), koncentrat pieczarki 3,0%, suszone warzywa 3,0% (cebula, czosnek), cukier karmelizowany, suszone grzyby 1,0% (pieczarka, borowik), pieprz czarny, przeciwutleniacz (wyciągi z rozmarynu), fermentowane białko pszenne.
Może zawierać: soję, mleko, seler.
20 g produktu dokładnie rozpuścić w 1 litrze wrzącej wody.
| 20 g | 1 l wody | 4 porcje / 250 ml |
| 1,2 kg | 60 l wody | 240 porcji / 250 ml |
Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 ml:
Wartość energetyczna: 32 kJ / 8 kcal,
Tłuszcz: 0,6 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g,
Węglowodany: 0,4 g,
- w tym cukry: 0,1 g,
Błonnik: 0,0 g,
Białko: 0,2 g,
Sól: 0,8 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.