CHEF

CHEF® PRZYPRAWA W PAŚCIE Z CZARNYM CZOSNKIEM 450G

Czarny czosnek jest tradycyjną chińską metodą konserwacji czosnku poprzez powolną fermentację. Proces fermentacji przekształca intensywny smak świeżego czosnku do słodyczy i smaku „umami”. Czarny czosnek jest używany w Chinach od wieków, ale dopiero niedawno trafił do Europy. Kucharze coraz częściej poszukują innowacyjnych smaków, które wyróżnią ich dania. Czarny czosnek to idealne rozwiązanie dla tych, którzy szukają unikalnych połączeń smakowych.

Zastosowanie / aplikacje

  • do marynowania różnego rodzaju mięs i drobiu oraz dziczyzny,
  • do różnego rodzaju sosów mięsnych i drobiowych,
  • do potraw duszonych typu gulasze,
  • do hamburgerów mięsnych i drobiowych,
  • do duszenia grzybów,
  • do wszelkiego rodzaju dipów z wykorzystaniem czosnku,
  • do potraw z ziemniaków,
  • do zup z wykorzystaniem czosnku.

Składniki

woda, pasta z czarnego czosnku (woda, czarny czosnek 12%, sól, ocet spirytusowy), aromaty, cukier, sól, błonnik owoców cytrusowych, czosnek w proszku, kwas (kwas askorbinowy).

Sposób przyrządzenia

Rozpuścić produkt w gorącej lub zimnej wodzie. Najlepiej spożyć przed końcem: patrz z boku opakowania.

Wartość odżywcza

Wartość odżywcza w 100g produktu

 

 

Wartość energetyczna

424 KkJ

100 kcal

Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone

0,2 g

0,1 g

Węglowodany w tym cukry

19 g

15g

Błonnik

4,8 g

Białko

3,0 g

Sól

9,9 g