CHEF® Przyprawa w Paście z Fermentowanym Pieprzem 580g

Poznaj przyprawę w paście z fermentowanym pieprzem marki CHEF®.

W krajach Południowej Azji pieprz fermentowany tradycyjnie uznawany jest za wyjątkową przyprawę, gdyż w trakcie procesu fermentacji traci część piperyny odpowiadającej za ostry/pikantny smak.

Proces ten uwydatnia przepiękny jednocześnie delikatny aromat i łagodną, owocową ostrość. Aby uzyskać ciekawy, bogaty i złożony smak oraz aromat to czas fermentowania musi trwać co najmniej trzy miesiące. Pieprz fermentowany używany jest przez Azjatów głównie jako składnik marynat do mięs w daniach pieczonych, grillowanych/smażonych i duszonych a także jako dodatek do sosów. Bardzo często wykorzystywany jest jako dodatek do wszelkiego rodzaju dresingów.

Produkt CHEF® Przyprawa w paście z fermentowanym pieprzem jest produktem wegańskim i bezglutenowym, co oznaczone jest odpowiednimi oznakowaniami na etykiecie produktu.

Zastosowanie / aplikacje:

  • dodatek w marynatach do: mięs, ryb, skorupiaków i warzyw oraz owoców
  • dodatek do wszelkiego rodzaju sosów gorących i zimnych
  • dodatek do wszelkiego rodzaju dresingów
  • dodatek do praktycznie wszystkich rodzajów dań gotowanych i duszonych zarówno mięsnych jak i rybnych a także do dań wegetariańskich i wegańskich
  • dodatek do gotowania kasz i ryży
  • dodatek do zup na bazie mięsa lub ryb lub warzyw
  • dodatek do przygotowania i doprawiania dodatków warzywnych czy mieszanek warzyw z kaszami lub ryżem lub makaronem w przekąskach jak i daniach głównych

Podsumowując, zastosowanie tego rodzaju pasty jest praktycznie tak szerokie jak szerokie jest zastosowanie pieprzu.

Woda, fermentowany czarny pieprz 28%, cukier, sól, puree z szalotki, aromaty, koniak, błonnik owoców cytrusowych, syrop z cukru trzcinowego.

Do użycia na ciepło lub zimno. Dodaj 10-40 g na 1 l/kg w zależności od wykorzystania.
 
Wartość energetyczna 357 kJ / 85 kcal
Tłuszcz 0,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 17,2 g 
- w tym cukry 14,5 g
Błonnik 3,0 g
Białko 1,0 g
Sól 13,7 g

 

Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze nie wyższej niż temperatura pokojowa. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 6 tygodni.