CHEF® Przyprawa w Paście z Fermentowanym Pieprzem 580g
Poznaj przyprawę w paście z fermentowanym pieprzem marki CHEF®.
W krajach Południowej Azji pieprz fermentowany tradycyjnie uznawany jest za wyjątkową przyprawę, gdyż w trakcie procesu fermentacji traci część piperyny odpowiadającej za ostry/pikantny smak.
Proces ten uwydatnia przepiękny jednocześnie delikatny aromat i łagodną, owocową ostrość. Aby uzyskać ciekawy, bogaty i złożony smak oraz aromat to czas fermentowania musi trwać co najmniej trzy miesiące. Pieprz fermentowany używany jest przez Azjatów głównie jako składnik marynat do mięs w daniach pieczonych, grillowanych/smażonych i duszonych a także jako dodatek do sosów. Bardzo często wykorzystywany jest jako dodatek do wszelkiego rodzaju dresingów.
Produkt CHEF® Przyprawa w paście z fermentowanym pieprzem jest produktem wegańskim i bezglutenowym, co oznaczone jest odpowiednimi oznakowaniami na etykiecie produktu.
Zastosowanie / aplikacje:
- dodatek w marynatach do: mięs, ryb, skorupiaków i warzyw oraz owoców
- dodatek do wszelkiego rodzaju sosów gorących i zimnych
- dodatek do wszelkiego rodzaju dresingów
- dodatek do praktycznie wszystkich rodzajów dań gotowanych i duszonych zarówno mięsnych jak i rybnych a także do dań wegetariańskich i wegańskich
- dodatek do gotowania kasz i ryży
- dodatek do zup na bazie mięsa lub ryb lub warzyw
- dodatek do przygotowania i doprawiania dodatków warzywnych czy mieszanek warzyw z kaszami lub ryżem lub makaronem w przekąskach jak i daniach głównych
Podsumowując, zastosowanie tego rodzaju pasty jest praktycznie tak szerokie jak szerokie jest zastosowanie pieprzu.
Woda, fermentowany czarny pieprz 28%, cukier, sól, puree z szalotki, aromaty, koniak, błonnik owoców cytrusowych, syrop z cukru trzcinowego.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze nie wyższej niż temperatura pokojowa. Po otwarciu przechowywać w lodówce i zużyć w ciągu 6 tygodni.