Cukier, ser mascarpone w proszku (z MLEKA), maltodekstryna, skrobia kukurydziana, stabilizator (E339, E450), aromaty, substancja zagęszczająca (E407), odtłuszczone MLEKO w proszku, kawa rozpuszczalna, białka MLEKA. Może zawierać ORZECHY, JAJA i SOJĘ.
| w 100g | |
| Wartość energetyczna | 1809 kJ/428 kcal |
| Tłuszcz | 9,03 g |
| w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 6,37 g |
| Węglowodany | 85 g |
| w tym cukry | 70 g |
| Błonnik | 0,71 g |
| Białko | 1,43 g |
| Sól | 0,18 g |
1. Do wysokiej miski wlej odpowiednią ilość zimnego pełnotłustego mleka i śmietanki. Wymieszaj proszek deserowy i ubij na gładką masę.
2. Ubijaj mikserem przez około 4 minuty.
3. Rozlej krem do szklanek i odstaw do schłodzenia na co najmniej 1 godzinę.
WSKAZÓWKA: Aby uzyskać klasyczne tiramisu, napełnij szklanki biszkoptami i udekoruj kakao.