Baza do sosów: 70 g/l
Baza do gotowania: 42 g/l
Ekstrakt mięsa drobiowego 24,3%, tłuszcz drobiowy 19,5%, skrobia ziemniaczana, puree cebulowe, sól, maltodekstryna, aromaty (z PSZENICĄ, JAJAMI), ekstrakt drożdży, cukier, hydrolizowane białko PSZENNE, olej słonecznikowy, przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli).
1. Wymieszaj pastę trzepaczką w gotującej się lub zimnej wodzie.
2. Doprowadzić do wrzenia i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty.
W 100 g:
Wartość energetyczna 1399 kJ / 335 kcal
Tłuszcz 20,4 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,8 g
Węglowodany 25,7 g
- w tym cukry 4,7 g
Błonnik 0,9 g
Białko 11,8 g
Sól 10,2 g
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce i wykorzystać w ciągu 12 tygodni.