Chili Sin Carne
Dzięki temu wysokobiałkowemu produktowi GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone teraz już możesz stworzyć pyszne i bardzo różnorodne dania w roślinny sposób. Nasze wegańskie mielone dobrze wchłania przyprawy, zapewniając maksymalny smak, dając Ci jeszcze większą elastyczność w tworzeniu charakterystycznych smaków. Stwórz fenomenalną pastę typu Bolognese lub Chilli Sin Carne, które zachwycą Twoich gości. Dzięki naszym produktom możesz również odtworzyć każde danie mięsne za pomocą naszego GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone i zaserwować je w wersji wegetariańskiej lub wegańskiej.
Składniki
- GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone 400g
- MAGGI Pulpa pomidorowa 600g
- Ugotowana czerwona fasola 150g
- Cebula 100g
- Czosnek 30g
- Skórka oraz sok z limonki ½ szt.
- Kolendra mielona 2g
- Kmin rzymski mielony 2g
- Papryka słodka mielona 5g
- Chili 2 - 3szt
- Kolendra świeża 1 pęczek
- Bulion warzywny 200 - 300ml
- Olej rzepakowy 50ml
- Sól
- Tortilla wrapy
Sposób przygotowania
-
1Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę pokrojoną w kostkę.
-
2Następnie dodajemy czosnek, posiekaną papryczkę Chilli (jeśli chcemy, aby danie było ostrzejsze i bardziej wyraziste, to papryczkę Chilli dodajemy wraz z pestkami), kmin rzymski oraz kolendrę mieloną.
-
3Dodajemy MAGGI Pulpę pomidorową, a następnie wszystko razem przesmażamy.
-
4Stopniowo nasze danie podlewamy bulionem warzywnym, dodajemy fasolę, doprowadzamy do wrzenia i dokładamy zamrożone GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone.
-
5Wszystko dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
-
6Kiedy nasze danie uzyska odpowiednią konsystencję, doprawiamy je do smaku solą.
-
7Całość dusimy jeszcze przez kilka minut regulując gęstość bulionem warzywnym.
Chilli Sin Carne (wegetariańskie Chilli) możemy podać z plackiem typu Tortilla, Guacamole, kwaśną śmietaną oraz dużą ilością świeżej kolendry.