Falafele Z Burakiem Na Talerzu

  • Marka
  • Czas przygotowania
    60 min
  • Poziom trudności
    średni
  • Liczba porcji
    10
GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem są przepyszne! Podawane samodzielnie lub w formie półmiska np. na sałatce baba ganoush z jogurtowym labneh z sumakiem. Wymyślaj wyjątkowe półmiski z charakterystycznymi dipami i twórz własne inspiracje dzięki produktom GARDEN GOURMET®
Składniki
  • DO PRZYGOTOWANIA BABA GANOUSH:
  • Bakłażan 3 szt.
  • Cytryna 2 szt.
  • Zgnieciony czosnek 30 g
  • Tahini 60 g
  • DO DANIA:
  • GARDEN GOURMET® Falafele z
  • burakiem 50 szt.
  • Jogurt Labneh 700 ml
  • Sumak 50 g
  • Pietruszka Francuska 30 g
Sposób przygotowania
  • 1
    Przekrój bakłażana na pół. Wnętrze wykrój małym nożem. Dodaj oliwę, dopraw solą i pieprzem. Piecz w piekarniku w temperaturze 220 ° C przez 30 minut.
  • 2
    Po ugotowaniu wyjmij środek i dobrze wymieszaj trzepaczką.
  • 3
    Dodaj sok z 2 cytryn, tahini i czosnek. Dopraw całość do smaku.
  • 4
    Przed podaniem odstaw na całą noc do lodówki.
  • 5
    Wymieszaj jogurt labneh z sumakiem. Dopraw solą i pieprzem.
  • 6
    Ułóż baba ganoush na talerzu w którym będziesz serwować danie, dodaj jogurt i smażone w głębokim tłuszczu kulki GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem
  • 7
    Dodaj posiekaną francuską pietruszkę do dekoracji.