DOCELLO Crème brûlée 1,3 kg

NESTLÉ DOCELLO Crème brûlée to waniliowy deser rodem z Francji, może być przygotowywany na samym mleku jako Crème Carmel, lub ze śmietaną jako Crème Brûlée z warstwą karmelizowanego cukru.

 

Produkt bezglutenowy:

  • gotowy do użycia
  • prosty w przygotowaniu
  • wydajny
  • zastyga w temperaturze

Składniki: cukier, dekstroza, skrobia, jaja w proszku, substancje zagęszczające (E407a, E407), aromaty, sól, barwnik (E100).

Może zawierać śladowe ilości orzechów, mleka, soi oraz glutenu.

Bez sztucznych barwników.

Crème brûlée
1. Wymieszaj mleko ze śmietanką i zagotuj.

2. Zdejmij z ognia, dodaj deser w proszku i mieszaj przez 3 minuty.

3. Rozlej na porcje i schłodź. Przed podaniem posyp po wierzchu brązowym cukrem i skarmelizuj przy pomocy palnika gazowego.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. 

Crème carmel
1. Zagotuj mleko.

2. Zdejmij z ognia, dodaj deser w proszku i mieszaj przez 3 minuty.

3. Przelej do przygotowanych pojemników. Schłodź i przechowuj w lodówce.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Najlepiej spożyć przed końcem: patrz spód opakowania.