Małże św. Jakuba saute z mini ratatouille

Wypróbuj przepis na francuskie danie - małże św. Jakuba saute z mini ratatouille.

Składniki
  • Małże św. Jakuba (bez korala) 20 sztuk
  • MAGGI Pulpa Pomidorowa 70 g
  • Tłuszcz THOMY Combiflex 50 ml
  • Cukinia 100 g
  • Papryka czerwona świeża 100 g
  • Papryka żółta świeża 80 g
  • Bakłażan 100 g
  • Oliwa z oliwek Pomace 60 ml
  • Cebula cukrowa 50 g
  • Listki świeżych ziół (tymianek, oregano, bazylia, natka)
  • Sól i czarny świeżo zmielony pieprz
Sposób przygotowania
  • 1
    Wszystkie warzywa (papryka, cukinia, bakłażan, cebula) kroimy w drobną kostkę.
  • 2
    Na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek wsypujemy kolejno: cebulę, paprykę, cukinię, bakłażan.
  • 3
    Smażymy nie dłużej jak 1 minutę po czym dodajemy MAGGI Pulpę pomidorową, a tuż przed wyłożeniem na talerz doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy listki świeżych ziół.
  • 4
    Małże św. Jakuba nie solimy i smażymy na złoty kolor z dwóch stron na bardzo silnie rozgrzanej patelni z Tłuszczem THOMY Combiflex.
  • 5
    Centralnie na płaskim talerzu stawiamy dwie sztuki usmażonych małży św. Jakuba, a wokół układamy mini ratatouille.