Limonkowe Ceviche z turbota
Świeżość i wyjątkowy smak limonkowego ceviche z turbota, przygotowanego z użyciem CHEF SIGNATURE Pasty cytrynowej.
Składniki
- Fileta z turbota lub innej białej ryby 500 g
- Soli 10 g
Marynata:
- CHEF® SIGNATURE Pasty cytrynowej 40 g
- Wody 40 ml
- Oliwy z oliwek 40 ml
- Dymki 40 g
- Szalotki 25 g
- Kolendry świeżej 10 g
- Zielonego chilli (do smaku) 5 g
Dekoracja:
- Ikry z ryby (np. z łososia) 100 g
- Zielonego chilli 100 g
- Szczawiku 20 g
- Kolendry 20 g
- Sałaty typu „Mizuna” 100 g
Sposób przygotowania
-
1Natrzyj rybę dokładnie solą i pozostaw ją na 30 minut. Następnie pokrój ją na małe kawałki.
-
2Wymieszaj pastę cytrynową CHEF® SIGNATURE, wodę, oliwę z oliwek, posiekane dymkę, szalotkę, zielone chili i świeżą kolendrę.
-
3Marynuj posoloną rybę we wcześniej przygotowanej mieszance przez około 10 minut przed podaniem Ceviche.
-
4Ułóż rybę na talerzu i udekoruj ziołami, ikrą z ryby i sałatą typu „Mizuna”.
Ten przepis idealnie sprawdzi się dla każdej białej ryby, nie tylko turbota.