
- Aktualności
- Kawa i napoje
Odcinek podcastu o koncepcie ROASTELIER™ by NESCAFÉ w Klubopiekarni Woda już dostępny!
W Klubopiekarni Woda, w samym sercu Bydgoszczy można cieszyć się nie tylko autorskimi wypiekami i muzyką na żywo, ale również kawą przygotowywaną na bazie świeżo palonych ziaren ROASTELIER. ROASTELIER™ by NESCAFÉ to koncept, który pozwala w łatwy sposób na wypalanie ziaren kawy na miejscu w kawiarni. Więcej o Roastelier w Klubopiekarni Woda można dowiedzieć się z odcinka podcastu Podcast o kawie.
„Podcast o Kawie” rozmawia z ludźmi, którzy działają na ciągle zmieniającym się rynku kawy wysokiej jakości (specialty coffee). Mówi o miejscach i z ludźmi, którzy mają jedną wspólną, bardzo ważną cechę, świetną kawę. W najnowszym odcinku Podcast o kawie, w rozmowie z Pawłem Kwiatkowskim (autorem podcastu), nasi Eksperci Kawowi w składzie: Daniel Alavi, Wojciech Fiegel i Marcin Zakrzewski wraz z Pawłem Tatarą (właścicielem Klubopiekarni Woda w Bydgoszczy) odpowiedzieli m.in. o tym, co jest charakterystyczne dla koncepcji Klubopiekarni Woda i jaką rolę odgrywa w nim koncept ROASTELIER™ by NESCAFÉ.
W Młynach Rothera, w samym sercu Bydgoszczy znajduje się pierwsza i jak na razie jedyna Klubopiekarnia w Polsce. Od ranka serwowana jest oferta śniadaniowa, z autorskimi wypiekami prosto z pieca, tworząc przytulną atmosferę. Wieczorem natomiast oferowane są różnorodne napoje alkoholowe i przekąski w towarzystwie świetnej muzyki na żywo.
W tej unikatowej i nowoczesnej przestrzeni, poza wspominanymi własnymi wypiekami i urozmaiconym menu, serwowane są kawy przygotowywane na bazie świeżo wypalonych na miejscu ziaren ROASTELIER™.
ROASTELIER™ by NESCAFÉ to unikatowy koncept premium, który pozwala w łatwy sposób na wypalanie ziaren kawy na miejscu w punktach gastronomicznych. Przede wszystkim w kawiarni, ale również w restauracji, hotelach bądź innych punktach tego typu. Proces ten znacznie podnosi poziom jakości serwowanej kawy i pogłębia jej smak. ROASTELIER™ oferuje wybór najwyższej jakości kaw Arabica z różnych zakątków świata.
Jak podkreśla nasz Ekspert Kawowy Daniel Alavi:
„Nasze kawy to tak zwane top grade, czyli kawy wyższej jakości, więc mówimy tutaj o koncepcie premium. Świeżość kawy ma ogromny wpływ na jakość smaku, bo czujemy dokładnie to, co się znajduje w danej kawie, czyli jej smaki, aromaty i tym podobne. Także to jest zupełnie inne doświadczenie dla konsumentów, którzy naprawdę mogą poczuć, że to jest kawa świeżo palona.”
Wysłuchaj najnowszy odcinek podcastu Podcast o Kawie i poznaj historię Klubopiekarni WODA. Dowiedz się, jaką rolę odgrywa w niej koncept ROASTELIER™ by NESCAFÉ.
Odcinek znajdziesz na:
- Stronie podcastokawie.pl
https://podcastokawie.pl/klubopiekarnia-woda-roastelier/
- Spotify
https://open.spotify.com/episode/6lDEhwFyCufM7kXqIBkmuL
- Aplikacji Apple Podcasty
Zajrzyj również na media społecznościowe Klubopiekarni Woda: