Chili Sin Carne

  • Marka
  • Czas przygotowania
    50 min
  • Poziom trudności
    średni
  • Liczba porcji
    10
Dzięki temu wysokobiałkowemu produktowi GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone ​​teraz już możesz stworzyć pyszne i bardzo różnorodne dania w roślinny sposób. Nasze wegańskie mielone dobrze wchłania przyprawy, zapewniając maksymalny smak, dając Ci jeszcze większą elastyczność w tworzeniu charakterystycznych smaków. Stwórz fenomenalną pastę typu Bolognese lub Chilli Sin Carne, które zachwycą Twoich gości. Dzięki naszym produktom możesz również odtworzyć każde danie mięsne za pomocą naszego GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone i zaserwować je w wersji wegetariańskiej lub wegańskiej.
Składniki
  • GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone 400g
  • MAGGI Pulpa pomidorowa 600g
  • Ugotowana czerwona fasola 150g
  • Cebula 100g
  • Czosnek 30g
  • Skórka oraz sok z limonki ½ szt.
  • Kolendra mielona 2g
  • Kmin rzymski mielony 2g
  • Papryka słodka mielona 5g
  • Chili 2 - 3szt
  • Kolendra świeża 1 pęczek
  • Bulion warzywny 200 - 300ml
  • Olej rzepakowy 50ml
  • Sól
  • Tortilla wrapy
Sposób przygotowania
  • 1
    Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę pokrojoną w kostkę.
  • 2
    Następnie dodajemy czosnek, posiekaną papryczkę Chilli (jeśli chcemy, aby danie było ostrzejsze i bardziej wyraziste, to papryczkę Chilli dodajemy wraz z pestkami), kmin rzymski oraz kolendrę mieloną.
  • 3
    Dodajemy MAGGI Pulpę pomidorową, a następnie wszystko razem przesmażamy.
  • 4
    Stopniowo nasze danie podlewamy bulionem warzywnym, dodajemy fasolę, doprowadzamy do wrzenia i dokładamy zamrożone GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone.
  • 5
    Wszystko dokładnie mieszamy i doprowadzamy do wrzenia.
  • 6
    Kiedy nasze danie uzyska odpowiednią konsystencję, doprawiamy je do smaku solą.
  • 7
    Całość dusimy jeszcze przez kilka minut regulując gęstość bulionem warzywnym.

Chilli Sin Carne (wegetariańskie Chilli) możemy podać z plackiem typu Tortilla, Guacamole, kwaśną śmietaną oraz dużą ilością świeżej kolendry.