Dip BBQ - owocowo-warzywny

Receptura na 10 porcji po 100 g
Składniki
  • Papryka świeża czerwona 100 g
  • Natka pietruszki 1 pęczek (50-60 g)
  • Papryka świeża żółta 100 g
  • WINIARY Sos BBQ 400 g
  • Ananas w syropie 100 g
  • Ser biały mielony 200 g
  • Śliwki suszone bez pestek 100 g
  • Papryka świeża zielona 100 g
Sposób przygotowania
  • 1
    Śliwki suszone i ananasa po odcedzeniu z syropu kroimy w kostkę o bokach około ½ cm.
  • 2
    Paprykę filetujemy i kroimy w identycznej wielkości kostkę jak śliwki i ananasa.
  • 3
    Ser biały mielony mieszamy dokładnie z Sosem WINIARY BBQ.
  • 4
    Pod koniec mieszania dodajemy pokrojone śliwki, ananasa i paprykę oraz pokrojoną drobno natkę pietruszki.
  • 5
    Dip podajemy do różnego rodzaju dańz grilla, smażonych lub pieczonych, a także do owoców grillowanych takich jak gruszki czy świeży ananas.