Dip BBQ - owocowo-warzywny
Receptura na 10 porcji po 100 g
Składniki
- Papryka świeża czerwona 100 g
- Natka pietruszki 1 pęczek (50-60 g)
- Papryka świeża żółta 100 g
- WINIARY Sos BBQ 400 g
- Ananas w syropie 100 g
- Ser biały mielony 200 g
- Śliwki suszone bez pestek 100 g
- Papryka świeża zielona 100 g
Sposób przygotowania
-
1Śliwki suszone i ananasa po odcedzeniu z syropu kroimy w kostkę o bokach około ½ cm.
-
2Paprykę filetujemy i kroimy w identycznej wielkości kostkę jak śliwki i ananasa.
-
3Ser biały mielony mieszamy dokładnie z Sosem WINIARY BBQ.
-
4Pod koniec mieszania dodajemy pokrojone śliwki, ananasa i paprykę oraz pokrojoną drobno natkę pietruszki.
-
5Dip podajemy do różnego rodzaju dańz grilla, smażonych lub pieczonych, a także do owoców grillowanych takich jak gruszki czy świeży ananas.