Limonkowe Ceviche z turbota

  • Liczba porcji
    10

Świeżość i wyjątkowy smak limonkowego ceviche z turbota, przygotowanego z użyciem CHEF SIGNATURE Pasty cytrynowej.

Składniki
  • Fileta z turbota lub innej białej ryby 500 g
  • Soli 10 g
Marynata:
  • CHEF® SIGNATURE Pasty cytrynowej 40 g
  • Wody 40 ml
  • Oliwy z oliwek 40 ml
  • Dymki 40 g
  • Szalotki 25 g
  • Kolendry świeżej 10 g
  • Zielonego chilli (do smaku) 5 g
Dekoracja:
  • Ikry z ryby (np. z łososia) 100 g
  • Zielonego chilli 100 g
  • Szczawiku 20 g
  • Kolendry 20 g
  • Sałaty typu „Mizuna” 100 g
Sposób przygotowania
  • 1
    Natrzyj rybę dokładnie solą i pozostaw ją na 30 minut. Następnie pokrój ją na małe kawałki.
  • 2
    Wymieszaj pastę cytrynową CHEF® SIGNATURE, wodę, oliwę z oliwek, posiekane dymkę, szalotkę, zielone chili i świeżą kolendrę.
  • 3
    Marynuj posoloną rybę we wcześniej przygotowanej mieszance przez około 10 minut przed podaniem Ceviche.
  • 4
    Ułóż rybę na talerzu i udekoruj ziołami, ikrą z ryby i sałatą typu „Mizuna”.

Ten przepis idealnie sprawdzi się dla każdej białej ryby, nie tylko turbota.