Małże św. Jakuba saute z mini ratatouille
Wypróbuj przepis na francuskie danie - małże św. Jakuba saute z mini ratatouille.
        Składniki
                
      
      - Małże św. Jakuba (bez korala) 20 sztuk
- MAGGI Pulpa Pomidorowa 70 g
- Tłuszcz THOMY Combiflex 50 ml
- Cukinia 100 g
- Papryka czerwona świeża 100 g
- Papryka żółta świeża 80 g
- Bakłażan 100 g
- Oliwa z oliwek Pomace 60 ml
- Cebula cukrowa 50 g
- Listki świeżych ziół (tymianek, oregano, bazylia, natka)
- Sól i czarny świeżo zmielony pieprz
        Sposób przygotowania
        
  
      
      
      - 
        1Wszystkie warzywa (papryka, cukinia, bakłażan, cebula) kroimy w drobną kostkę.
- 
        2Na rozgrzaną patelnię z oliwą z oliwek wsypujemy kolejno: cebulę, paprykę, cukinię, bakłażan.
- 
        3Smażymy nie dłużej jak 1 minutę po czym dodajemy MAGGI Pulpę pomidorową, a tuż przed wyłożeniem na talerz doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy listki świeżych ziół.
- 
        4Małże św. Jakuba nie solimy i smażymy na złoty kolor z dwóch stron na bardzo silnie rozgrzanej patelni z Tłuszczem THOMY Combiflex.
- 
        5Centralnie na płaskim talerzu stawiamy dwie sztuki usmażonych małży św. Jakuba, a wokół układamy mini ratatouille.
 
   
 
   
   
   
  