WINIARY® Barszcz czerwony 1kg

WINIARY® Barszcz czerwony to idealny produkt dla miłośników tradycyjnego smaku. Wyróżnia się głębokim czerwonym kolorem i bogatym smakiem buraków z subtelnymi, aromatycznymi przyprawami. Przygotowanie jest proste i szybkie.
 
Barszcz czerwony WINIARY®  to zupa, którą można przygotować zarówno dodając do zimnej, jak i gorącej wody. Można ją podać jako klasyczny barszcz, ale również jako chłodnik. Dodany do zsiadłego mleka oraz drobno pokrojonych ziół i warzyw, nada głębokiego smaku i koloru buraków, nie rozrzedzając przy tym konsystencji, jak w przypadku dodatku płynnych koncentratów.​
 
Dodaj do swojego menu prawdziwy smak polskiej kuchni z Barszczem czerwonym WINIARY®.
Cukier, zagęszczony sok z buraków 23,2%, maltodekstryna, sól, kwas (kwas cytrynowy), ekstrakt drożdży, olej
słonecznikowy, aromaty, suszona cebula, pieprz czarny.
 
Produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko, seler i gorczycę.
  1. Zagotuj 16,7 l wody.
  2. Wsyp zawartość opakowania i wymieszaj.
60 g1 l wody5 porcji / 200 ml
1 kg16,7 l wody83 porcje / 250 ml
Wartość odżywcza w 100g proszku:
Wartość energetyczna: 1410 kJ / 332 kcal,
Tłuszcz: 1,7 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g,
Węglowodany: 74,0 g,
- w tym cukry: 51,6 g,
Błonnik: 0,3 g,
Białko: 3,6 g,
Sól: 15,3 g

 

Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.