WINIARY® Barszcz czerwony 1kg
WINIARY® Barszcz czerwony to idealny produkt dla miłośników tradycyjnego smaku. Wyróżnia się głębokim czerwonym kolorem i bogatym smakiem buraków z subtelnymi, aromatycznymi przyprawami. Przygotowanie jest proste i szybkie.
Barszcz czerwony WINIARY® to zupa, którą można przygotować zarówno dodając do zimnej, jak i gorącej wody. Można ją podać jako klasyczny barszcz, ale również jako chłodnik. Dodany do zsiadłego mleka oraz drobno pokrojonych ziół i warzyw, nada głębokiego smaku i koloru buraków, nie rozrzedzając przy tym konsystencji, jak w przypadku dodatku płynnych koncentratów.
Dodaj do swojego menu prawdziwy smak polskiej kuchni z Barszczem czerwonym WINIARY®.
Cukier, zagęszczony sok z buraków 23,2%, maltodekstryna, sól, kwas (kwas cytrynowy), ekstrakt drożdży, olej
słonecznikowy, aromaty, suszona cebula, pieprz czarny.
Produkt może zawierać: gluten, jaja, soję, mleko, seler i gorczycę.
- Zagotuj 16,7 l wody.
- Wsyp zawartość opakowania i wymieszaj.
| 60 g | 1 l wody | 5 porcji / 200 ml |
| 1 kg | 16,7 l wody | 83 porcje / 250 ml |
Wartość odżywcza w 100g proszku:
Wartość energetyczna: 1410 kJ / 332 kcal,
Tłuszcz: 1,7 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g,
Węglowodany: 74,0 g,
- w tym cukry: 51,6 g,
Błonnik: 0,3 g,
Białko: 3,6 g,
Sól: 15,3 g
Przechowywanie: w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu opakowania przechowywać szczelnie zamknięte.