Barszcz czerwony WINIARY z pasztecikami
Spróbuj przepisu na aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikami, wzbogaconego o wyjątkowy smak dzięki Consommé bulionowi w paście WINIARY. Tradycja na talerzu!
Składniki
- Barszcz czerwony WNIARY 120 g/2000 ml wody
- Consommé bulion w paście WNIARY 15 g
- Majeranek suszony 1 płaską łyżeczkę
- Ciasto francuskie 3-4 rolki
- Pieczarki 2000 g
- Cebula 1 spora sztuka
- Tłuszcz THOMY Combiflex 80 ml
- Natka pietruszki 1 pęczek
- Jajko kurze 2 sztuki
- Roztrzepane jajko do posmarowania pasztecików Sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Sposób przygotowania
-
1Umyte pieczarki i obraną cebulę pokroić w drobną kostkę.
-
2Na rozgrzanym Tłuszczu Combiflex THOMY zeszklić drobno pokrojoną cebulę, a następnie dodać pokrojone pieczarki i smażyć nie dłużej jak 1-2 minuty.
-
3Pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną natkę, a po zestawieniu z ognia dodać jajka, dokładnie wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem i pozostawić do wystygnięcia.
-
4Uwaga! – pieczarki smażymy tak długo, aż powstały na początku smażenia wywar odparuje.
-
5Na rozłożone ciasto francuskie nakładamy wzdłuż farsz z pieczarek i dokładnie zawijamy w rulon, po czym kroimy w poprzek na mniejsze kawałki i smarujemy rozmąconym jajkiem
-
6Pieczemy w nagrzanym piekarniku zgodnie z zaleceniem na opakowaniu.
-
7Do wrzącej wody dodajemy Consommé bulion w paście Winiary oraz Barszcz czerwony Winiary. Po dokładnym wymieszaniu zestawiamy z ognia i dodajemy majeranek.
-
8Tak przygotowany barszcz czerwony podajemy z ciepłymi pasztecikami.