Barszcz czerwony WINIARY z pasztecikami

Spróbuj przepisu na aromatyczny barszcz czerwony z pasztecikami, wzbogaconego o wyjątkowy smak dzięki Consommé bulionowi w paście WINIARY. Tradycja na talerzu!

Składniki
  • Barszcz czerwony WNIARY 120 g/2000 ml wody
  • Consommé bulion w paście WNIARY 15 g
  • Majeranek suszony 1 płaską łyżeczkę
  • Ciasto francuskie 3-4 rolki
  • Pieczarki 2000 g
  • Cebula 1 spora sztuka
  • Tłuszcz THOMY Combiflex 80 ml
  • Natka pietruszki 1 pęczek
  • Jajko kurze 2 sztuki
  • Roztrzepane jajko do posmarowania pasztecików Sól i świeżo zmielony czarny pieprz
Sposób przygotowania
  • 1
    Umyte pieczarki i obraną cebulę pokroić w drobną kostkę.
  • 2
    Na rozgrzanym Tłuszczu Combiflex THOMY zeszklić drobno pokrojoną cebulę, a następnie dodać pokrojone pieczarki i smażyć nie dłużej jak 1-2 minuty.
  • 3
    Pod koniec smażenia dodać drobno pokrojoną natkę, a po zestawieniu z ognia dodać jajka, dokładnie wymieszać i doprawić solą oraz pieprzem i pozostawić do wystygnięcia.
  • 4
    Uwaga! – pieczarki smażymy tak długo, aż powstały na początku smażenia wywar odparuje.
  • 5
    Na rozłożone ciasto francuskie nakładamy wzdłuż farsz z pieczarek i dokładnie zawijamy w rulon, po czym kroimy w poprzek na mniejsze kawałki i smarujemy rozmąconym jajkiem
  • 6
    Pieczemy w nagrzanym piekarniku zgodnie z zaleceniem na opakowaniu.
  • 7
    Do wrzącej wody dodajemy Consommé bulion w paście Winiary oraz Barszcz czerwony Winiary. Po dokładnym wymieszaniu zestawiamy z ognia i dodajemy majeranek.
  • 8
    Tak przygotowany barszcz czerwony podajemy z ciepłymi pasztecikami.