WINIARY Bulion drobiowy 565 g

Nowy pasteryzowany Bulion drobiowy WINIARY to gęsty i esencjonalny bulion o półpłynnej konsystencji, który doskonale podkreśla smak serwowanych potraw. Opracowana receptura na bazie wolno-gotowanego wywaru z kurczaka gwarantuje wyśmienity smak oraz niepowtarzalny aromat wszystkim kreacjom kulinarnym, a naturalny proces pasteryzacji zapewnia trwałość tego produktu.

 

Bulion drobiowy WINIARY świetnie sprawdzi się przede wszystkim do pogłębienia smaku dań, przygotowania klarownego bulionu oraz jako baza do zup lub sosów.

 

  • Unikalna receptura przygotowana na bazie wolno-gotowanego bulionu.
  • Produkt zachowuje trwałość dzięki naturalnemu procesowi pasteryzacji.
  • Gęsta, półpłynna konsystencja - łatwa w użyciu, doskonała nie tylko do zup, ale również do pogłębienia smaku dań, przygotowania klarownego bulionu oraz jako bazę do zup lub sosów - jedyny produkt o takiej konsystencji na polskim rynku!
  • Wysoka wydajność (wydajność produktu: 12,5 L).
  • Długi termin przydatności do spożycia: 14 miesięcy.
  • Opakowanie: szklany słoik 565 g.

Baza bulionu drobiowego 67,9% (woda, sól, tłuszcz drobiowy 6,3%, ekstrakt drożdży, zagęszczony wywar drobiowy 2,8%, zagęszczony sok z cytryny), woda cukier, skrobia kukurydziana, aromaty (z pszenicą, selerem), kurkuma.

Może zawierać mleko.

Wartość odżywcza po przyrządzeniu w 100 ml

Wartość energetyczna 24 kJ / 6 kcal
Tłuszcz (w tym kwasy tłuszczowe nasycone) 0,3 g (0,1 g)
Węglowodany (w tym cukry) 0,5 g (0,3 g)
Błonnik 0,0 g
Białko 0,2 g
Sól 0,78 g

3 łyżki (45g)  wymieszaj 1 litrze wrzącej wody.

Ponownie zagotuj.