Wegańskie pulpeciki w sosie z białym winem i fermentowanym pieprzem
Przepis na wyjątkowe, GARDEN GOURMET wegańskie pulpeciki w aromatycznym sosie z białym winem i fermentowanym pieprzem.
- GARDEN GOURMET Wegańskie pulpeciki 400g
- Czosnek 10g
- Szalotka 50g
- Śmietanka roślinna 30% 400ml
- Bulion warzywny 150ml
- CHEF SIGNATURE Redukcja białego wina w paście 30g
- CHEF SIGNATURE Przyprawa z fermentowanym czarnym pieprzem w paście 20g
- Tymianek świeży 2g
- Sól
- Tłuszcz THOMY Combiflex 30 ml
-
1GARDEN GOURMET Wegańskie pulpeciki rozmrażamy w warunkach chłodniczych.
-
2Posiekaną drobno szalotkę podsmażamy na tłuszczu THOMY Combiflex, dodajemy czosnek pokrojony w płatki
-
3Całość zalewamy śmietanką roślinną, dodajemy CHEF SIGNATURE Przyprawę z fermentowanym czarnym pieprzem w paście oraz CHEF SIGNATURE Redukcję białego wina w paście. Tak przygotowane składniki doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy tymianek oraz bulion warzywny.
-
4Do gotującego się sosu dodajemy GARDEN GOURMET Wegańskie pulpeciki.
-
5Całość redukujemy, aby nasz sos zgęstniał, a GARDEN GOURMET Wegańskie pulpeciki dobrze się podgrzały i połączyły razem z sosem. Na koniec nasze danie doprawiamy do smaku solą.
-
6Podajemy z ulubionym dodatkiem na przykład z kaszą lub makaronem.
GARDEN GOURMET Wegańskie pulpeciki rozmrażamy w warunkach chłodniczych.
Posiekaną drobno szalotkę podsmażamy na tłuszczu THOMY Combiflex, dodajemy czosnek pokrojony w płatki.
Całość zalewamy śmietanką roślinną, dodajemy CHEF SIGNATURE Przyprawę z fermentowanym czarnym pieprzem w paście oraz CHEF SIGNATURE Redukcję białego wina w paście. Tak przygotowane składniki doprowadzamy do wrzenia. Następnie dodajemy tymianek oraz bulion warzywny.
Do gotującego się sosu dodajemy GARDEN GOURMET Wegańskie pulpeciki.
Całość redukujemy, aby nasz sos zgęstniał, a GARDEN GOURMET Wegańskie pulpeciki dobrze się podgrzały i połączyły razem z sosem. Na koniec nasze danie doprawiamy do smaku solą.
Podajemy z ulubionym dodatkiem na przykład z kaszą lub makaronem.