Dip jajeczny z dodatkiem chrzanu
Przepis na dip jajeczny z dodatkiem chrzanu, przygotowanego z WINIARY Majonezu Dekoracyjnego. Doskonały dodatek do przygotowywanych przekąsek!
Składniki
- Sól
- WINIARY Majonez Dekoracyjny 500 g
- Pieprz czarny młotkowany
- Jajka 4 szt.
- Śmietanka 18% 100 ml
- Sok z limonki 50 ml
- Chrzan tarty 150g
- Cebula czerwona 150g
Sposób przygotowania
-
1Cebulę czerwoną obieramy i kroimy w drobną kostkę.
-
2Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i kroimy na drobno.
-
3Majonez Dekoracyjny WINIARY łączymy z pokrojoną cebulą, jajkami, odciśniętym z nadmiaru octu chrzanem, śmietanką i sokiem z limonki.
-
4Tak przygotowany dip doprawiamy solą i pieprzem do smaku, a na koniec dokładnie mieszamy.
-
5Dip jajeczny z dodatkiem chrzanu najlepiej będzie smakował do cielęciny, smażonego lub pieczonego drobiu lub warzyw.