Burger DELUXE z serem cheddar i warzywami
Skorzystaj z przepisu na burgera z serem cheddar i świeżymi warzywami. Alternatywa mięsnego burgera.
Składniki
- Bułka do burgerów 10 szt.
- GARDEN GOURMET® Burger DELUXE 10 szt.
- Pomidor 10 plastrów
- Sałata 10 listków
- Ogórek kiszony lub konserwowy 20 plasterków
- Cebula czerwona 10 talarków
- Ser typu cheddar 10 plastrów
- Sos WINIARY Burgerowy 300 g
Sposób przygotowania
-
1Bułkę przekroić na pół w poprzek i każdą przekrojoną część zapiec na złoty kolor pod „salamandrą”. Dolną część bułki od strony zapieczonej posmarować WINIARY sosem burgerowym.
-
2Na sos ułożyć list sałaty na który należy ułożyć usmażonego GARDEN GOURMET® Burger DELUXE z zapieczonym na wierzchu plastrem sera typu cheddar.
-
3Na burgera położyć: plaster pomidora, ogórka kiszonego lub konserwowego oraz cebulę.
-
4Całość przykryć drugą wierzchnią częścią bułki i lekko docisnąć lub „spiąć” drewnianym flokiem.
Ser cheddar można zastąpić dowolnym serem twardym/żółtym.