Burger DELUXE z serem cheddar i warzywami

  • Liczba porcji
    10
Skorzystaj z przepisu na burgera z serem cheddar i świeżymi warzywami. Alternatywa mięsnego burgera.
Składniki
  • Bułka do burgerów 10 szt.
  • GARDEN GOURMET® Burger DELUXE 10 szt.
  • Pomidor 10 plastrów
  • Sałata 10 listków
  • Ogórek kiszony lub konserwowy 20 plasterków
  • Cebula czerwona 10 talarków
  • Ser typu cheddar 10 plastrów
  • Sos WINIARY Burgerowy 300 g
Sposób przygotowania
  • 1
    Bułkę przekroić na pół w poprzek i każdą przekrojoną część zapiec na złoty kolor pod „salamandrą”. Dolną część bułki od strony zapieczonej posmarować WINIARY sosem burgerowym.
  • 2
    Na sos ułożyć list sałaty na który należy ułożyć usmażonego GARDEN GOURMET® Burger DELUXE z zapieczonym na wierzchu plastrem sera typu cheddar.
  • 3
    Na burgera położyć: plaster pomidora, ogórka kiszonego lub konserwowego oraz cebulę.
  • 4
    Całość przykryć drugą wierzchnią częścią bułki i lekko docisnąć lub „spiąć” drewnianym flokiem.

Ser cheddar można zastąpić dowolnym serem twardym/żółtym.