Falafele z burakiem z kozim serem i hummusem z zielonego groszku

  • Liczba porcji
    10

Falafele z burakiem, uzupełnione kozim serem i hummusem z zielonego groszku. Wyjątkowe połączenie smaków i tekstur. Spróbuj GARDEN GOURMET® Falafeli z burakiem!

Składniki
  • GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem min. 20 szt.
  • Ser kozi twarogowy 300g
  • Rzodkiewka 10 szt. (1 pęczek)
  • Micro groszek wąsaty lub kiełki groszku zielonego 30 g
  • Tahini 100 g
  • Groszek zielony mrożony 200g
  • Sól
  • WINIARY Majonez Dekoracyjny 250g
Sposób przygotowania
  • 1
    Sparzony groszek zielony bardzo dokładnie zmiksować na jednolitą konsystencję i wymieszać z pastą tahini, a następnie doprawić delikatnie solą. Rzodkiewkę pokroić w cienkie plasterki.
  • 2
    Na spód tacki lub pojemniczka jednorazowego nałożyć hummus z zielonego groszku. Następnie ułożyć rozmrożone GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem i pokruszony ser kozi.
  • 3
    Pomiędzy GARDEN GOURMET® Falafele z burakiem i ser kozi wyszprycować WINIARY Majonez Dekoracyjny.
  • 4
    Całość udekorować micro groszkiem i plasterkami rzodkiewki.