Tatar ze śledzi z marynowanymi filetami śledziowymi

Tatar ze śledziami i marynowanymi filetami śledziowymi. Połączenie świeżości tataru z intensywnością marynowanych śledzi oraz WINIARY Majonezu Dekoracyjnego.

Składniki
  • Filety śledziowe solone 300 g
  • Filety śledziowe marynowane 10 sztuk
  • Szalotki 100 g
  • Ogórki konserwowe 80 g
  • Papryka czerwona konserwowa 80 g
  • Jajko ugotowane na twardo 1 sztuka
  • Natka pietruszki 1/2 pęczka
  • Majonez dekoracyjny Winiary 20 g
Sposób przygotowania
  • 1
    Obrane szalotki kroimy w drobną kostkę
  • 2
    Ogórki konserwowe i paprykę konserwową kroimy w drobną kotkę podobnie jak filety śledziowe
  • 3
    Ogórki, paprykę, szalotki oraz posiekane jajko ugotowane na twardo i natkę pietruszki mieszamy z Majonezem delikatnym Winiary a na koniec dodajemy filety śledziowe pokrojone w drobną kostkę
  • 4
    Na uformowaną „sałatkę” śledziową kładziemy filet z marynowanego śledzi i dekorujemy marynatami oraz świeżymi ziołami