Tatar ze śledzi z marynowanymi filetami śledziowymi
Tatar ze śledziami i marynowanymi filetami śledziowymi. Połączenie świeżości tataru z intensywnością marynowanych śledzi oraz WINIARY Majonezu Dekoracyjnego.
Składniki
- Filety śledziowe solone 300 g
- Filety śledziowe marynowane 10 sztuk
- Szalotki 100 g
- Ogórki konserwowe 80 g
- Papryka czerwona konserwowa 80 g
- Jajko ugotowane na twardo 1 sztuka
- Natka pietruszki 1/2 pęczka
- Majonez dekoracyjny Winiary 20 g
Sposób przygotowania
-
1Obrane szalotki kroimy w drobną kostkę
-
2Ogórki konserwowe i paprykę konserwową kroimy w drobną kotkę podobnie jak filety śledziowe
-
3Ogórki, paprykę, szalotki oraz posiekane jajko ugotowane na twardo i natkę pietruszki mieszamy z Majonezem delikatnym Winiary a na koniec dodajemy filety śledziowe pokrojone w drobną kostkę
-
4Na uformowaną „sałatkę” śledziową kładziemy filet z marynowanego śledzi i dekorujemy marynatami oraz świeżymi ziołami