Tajskie Zielone Curry
Wraz z warzywami takimi jak bakłażan i mała kukurydza, nasze pyszne GARDEN GOURMET® Wegańskie fileciki dobrze komponują się w Curry, wchłaniając bogate i kremowe smaki, tworząc rewelacyjny efekt finalny. Są bogate w białko i nadają potrawom wspaniały smak i konsystencję, dzięki czemu możesz z łatwością zamienić ulubione dania w Twoim menu na wersję dań roślinnych.
Składniki
- GARDEN GOURMET® Wegańskie fileciki 1000 g
- Tajska zielona pasta curry 100 g
- Tajski bakłażan 400 g
- Tajska bazylia 50 g
- Mleczko kokosowe 800 ml
- Liście kafiru 4 szt.
- Kukurydza Baby 500 g
- Sos rybny 15 ml
- Świeże czerwone Chilli 2 szt.
- Ziemniaki 500 g
- Cukier brązowy 10 g
- Groszek cukrowy 300 g
- Ugotowany ryż jaśminowy 1000 g
- Zgnieciony czosnek 40 g
- Olej słonecznikowy 50 ml
Sposób przygotowania
-
1Potnij ziemniaki na duże kawałki i gotuj przez 5 minut we wrzącej wodzie.
-
2W gorącym woku rozgrzej olej, dodaj czosnek i smaż do uzyskania jasnobrązowego koloru.
-
3Dodaj zielone Curry i mieszaj przez kilka sekund. Dodaj mleko kokosowe, posiekane czerwone Chilli i zagotuj.
-
4Dodaj sos rybny i cukier. Całość gotuj przez minutę.
-
5Dodaj kawałki GARDEN GOURMET® Wegańskie fileciki, groszek cukrowy, młodą kukurydzę i tajski bakłażan. Przykryj wok i gotuj całość przez 5 minut na średnim ogniu.
-
6Dodaj ziemniaki, liście kafiru i mieloną tajską bazylię. Gotuj całość jeszcze przez 5 minut na małym ogniu.
-
7Gotowe danie podaj w naczyniu z ryżem, który będzie obok.