Aromatyczne, Wegetariańskie Katsu Curry
Nasz GARDEN GOURMET® Wegański sznycel może być użyty do przyrządzenia ulubionych potraw, które są jeszcze bardziej pyszne - od Katsu Ramen po świecące Katsu Curry z lepkim ryżem. Przygotowanie tych dań jest wręcz banalne. Niezależnie od tego czy tworzysz kanapki, sałatki czy satysfakcjonujące dania główne, możesz je podać szybko, a przede wszystkim w smaczny sposób w wegetariańskiej lub wegańskiej wersji.
Składniki
- GARDEN GOURMET® Wegański sznycel 10 szt.
- Ryż Japoński ugotowany 1 kg
- Młoda kapusta 500 g
- Japońska pasta Curry 300 g
- Marchew 250 g
- Ziemniaki 600 g
- Cebula 1 kg
- Olej np. rzepakowy 60 ml
- Woda 1.5 l
Sposób przygotowania
-
1Pokrój cebulę, ziemniaki i marchewki w duże 2 cm kostki.
-
2W dużym garnku rozgrzej olej i duś posiekaną cebulę przez 10 minut na średnim ogniu. Dodaj pokrojone ziemniaki i marchewkę. Całość gotuj przez około 5 minut.
-
3Dodaj wodę i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj przez następne 10 minut.
-
4Dodaj pastę curry. Gotuj pod przykryciem przez 10 minut na małym ogniu, aż sos uzyska konsystencję sosu beszamelowego. Jeśli nie - redukuj go bardziej lub dodaj więcej wody.
-
5Podsmaż na patelni GARDEN GOURMET® Wegański sznycel, posiekaj młodą kapustę i podgrzej ryż.
-
6Podaj danie w atrakcyjnej formie na półmisku.