Tortilla z wędzonym kurczakiem i sosem czosnkowym z owocami
Przepis na pyszną tortillę z wędzonym kurczakiem i sosem czosnkowym z owocami. Odkryj harmonię smaków i różnorodność tekstur.
Składniki
- Placek tortilla ø25 cm 4 sztuki
- Filety z wędzonego kurczaka 24 plasterków
- Ananas w plastrach grillowany 2 plastry
- Mango świeże pokrojone w julienne 1 niezbyt duża sztuka
- Gruszka pokrojona w plastry i zgrillowana 2 sztuki
- Papryka czerwona grillowana filet 2 sztuki
- Jajko ugotowane na twardo 2 sztuki
- Sos czosnkowy WINIARY 280 g (ok. 2 duże łyżki stołowe na porcję)
- Sałata Masłowa 4 liście
- Kolendra świeża ½ pęczka
Sposób przygotowania
-
1Na placek tortilli układamy liść sałaty na który rozsmarowujemy suto Sos czosnkowy WINIARY.
-
2Sos czosnkowy WINIARY posypujemy pokrojoną kolendrą.
-
3Na tak przygotowany placek układamy na przemian wszystkie pozostałe produkty pokrojone w mniejsze kawałki wraz z jajkiem pokrojonym w cienkie cząstki lub w plasterki.
-
4Całość ściśle zawijamy tak aby składniki tortilli nie wypadały.
-
5UWAGA! – jeżeli tortille chcemy podać na talerzu to możemy ją zawinąć w formę rożka tak aby widoczne były jej wszystkie składniki.