WINIARY® Sos czosnkowy 3L
Sos czosnkowy WINIARY® ma kremową konsystencję z wyraźnymi drobinkami widocznego świeżego czosnku. Charakteryzuje się zbalansowanym smakiem i aromatem pomiędzy delikatnością majonezu a ostrością i intensywnością czosnku. To niezastąpiony dodatek do pieczonych ziemniaków, grillowanych warzyw oraz mięs z rusztu. Świetnie sprawdzi się także w daniach z jaj, wędlin, mięs i ryb na zimno. Warto wykorzystać go jako bazę do tworzenia ziołowych lub warzywnych dipów z czosnkową nutą.
Sos czosnkowy WINIARY® świetnie nada się do lokali gastronomicznych, które zużywają większe ilości tego produktu. Wygodne, poręczne wiaderko o pojemności 3 L sprawia, że jest on łatwy do stosowania oraz przechowywania.
Olej rzepakowy, woda, warzywa (cebula, czosnek 2,2%), ocet, cukier, żółtko jaja, sól, bialka mleka, przyprawy (w tym gorczyca), liść pietruszki, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancja zagęszczająca (guma guar), aromat, przeciwutleniacz (sól wapniowo-disodowa EDTA).
Produkt zawiera jaja, mleko i gorczycę. Może zawierać gluten, soję, seler.
w 100 ml:
Wartość energetyczna: 2516 kJ / 611 kcal
Tłuszcz: 65,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 4,9 g
Węglowodany: 4,8 g
- w tym cukry: 3,5 g
Błonnik: 0,5 g
Białko: 1,2 g
Sól: 0,82 g
Przechowywać w miejscu suchym, zaciemnionym i chłodnym (zalecana temperatura 4oC – 20oC), a po otwarciu wiaderka w lodówce nie dłużej niż 2 tygodnie.