Wegańska Pasta Bolognese

  • Marka
  • Czas przygotowania
    50 min
  • Poziom trudności
    średni
  • Liczba porcji
    10
Dzięki temu wysokobiałkowemu produktowi GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone ​​teraz już możesz stworzyć pyszne i bardzo różnorodne dania w roślinny sposób. Nasze wegańskie mielone dobrze wchłania przyprawy, zapewniając maksymalny smak, dając Ci jeszcze większą elastyczność w tworzeniu charakterystycznych smaków. Stwórz fenomenalną pastę typu Bolognese lub Chili Sin Carne, które zachwycą Twoich gości. Dzięki naszym produktom możesz również odtworzyć każde danie mięsne za pomocą naszego GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone i zaserwować je w wersji wegetariańskiej lub wegańskiej.
Składniki
  • GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone 1500 g
  • Pomidory 10 szt.
  • Cebula biała 3000 g
  • Zgnieciony czosnek 700 g
  • Czerwone wino 700 ml
  • Marchew 600 g
  • Tymianek 30 g
  • Oliwa z oliwek 10 ml
  • Makaron typu Spaghetti 1000 g
  • Pasta pomidorowa 100 g
  • Seler 300 g
  • Oregano 10 g
Sposób przygotowania
  • 1
    Rozmroź GARDEN GOURMET® Wegańskie Mielone. Pokrój cebulę, pomidory, marchewkę i seler w małe kostki.
  • 2
    Podgrzej oliwę w dużym garnku i przesmaż cebulę, czosnek, marchewkę i seler przez około 5 minut.
  • 3
    Dodaj GARDEN GOURMET® Wegańskie mielone i całość smaż przez kolejne 5 minut.
  • 4
    Dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy i czerwone wino. Całość gotuj przez 30 minut na średnim ogniu.
  • 5
    Gotuj makaron w osolonej wrzącej wodzie z oliwą z oliwek, aż do momentu kiedy będzie al dente.
  • 6
    Dopraw sos boloński świeżym tymiankiem, posiekanym oregano oraz solą i pieprzem
  • 7
    Włożyć makaron do naczynia w którym będziesz serwował to danie. Na wierzch makaron polej sosem bolońskim i udekoruj danie świeżą bazylią