Katsu Ramen

  • Marka
  • Czas przygotowania
    40 min
  • Poziom trudności
    średni
  • Liczba porcji
    10
Ten fenomenalny Ramen z gotowanym jajkiem, rosołem i sosem teriyaki, możesz teraz przygotować w formie wegetariańskiej. Ale to dopiero początek. GARDEN GOURMET® Wegański sznycel zapewnia szefom kuchni wszechstronność, której potrzebują do kreatywności, aby tworzyć wyjątkowe dania w swoim menu
Składniki
  • GARDEN GOURMET® Wegański sznycel 10 szt.
  • Jajka ugotowane na twardo 10 szt.
  • Ugotowany makaron do Ramenu 1 kg
  • Woda 5 l
  • Sos sojowy o niskiej zawartości soli 80 ml
  • Sos Ponzu 80 ml
  • Biała pasta Miso 160 g
  • Cebula dymka 400 g
  • Sambal Chilli 200 g
  • Nasiona czarnego sezamu 15 g
Sposób przygotowania
  • 1
    Wlej wodę, sos sojowy i sos ponzu do dużego garnka i gotuj przez 5 minut na średnim ogniu. Zmniejsz ogień, dodaj pastę miso, dopraw solą i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut
  • 2
    Podsmaż na patelni GARDEN GOURMET® Wegański sznycel i posiekaj dymkę.
  • 3
    Włoż makaron do gorącego bulionu i podaj Ramen w atrakcyjnej misce. Na wierzch ułóż pokrojony wegański sznycel z dymką. Następnie ułóż przekrojone na pół jajko i chili Sambal. Tak przygotowane danie posyp sezamem.