Katsu Ramen
Ten fenomenalny Ramen z gotowanym jajkiem, rosołem i sosem teriyaki, możesz teraz przygotować w formie wegetariańskiej. Ale to dopiero początek. GARDEN GOURMET® Wegański sznycel zapewnia szefom kuchni wszechstronność, której potrzebują do kreatywności, aby tworzyć wyjątkowe dania w swoim menu
Składniki
- GARDEN GOURMET® Wegański sznycel 10 szt.
- Jajka ugotowane na twardo 10 szt.
- Ugotowany makaron do Ramenu 1 kg
- Woda 5 l
- Sos sojowy o niskiej zawartości soli 80 ml
- Sos Ponzu 80 ml
- Biała pasta Miso 160 g
- Cebula dymka 400 g
- Sambal Chilli 200 g
- Nasiona czarnego sezamu 15 g
Sposób przygotowania
-
1Wlej wodę, sos sojowy i sos ponzu do dużego garnka i gotuj przez 5 minut na średnim ogniu. Zmniejsz ogień, dodaj pastę miso, dopraw solą i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 10 minut
-
2Podsmaż na patelni GARDEN GOURMET® Wegański sznycel i posiekaj dymkę.
-
3Włoż makaron do gorącego bulionu i podaj Ramen w atrakcyjnej misce. Na wierzch ułóż pokrojony wegański sznycel z dymką. Następnie ułóż przekrojone na pół jajko i chili Sambal. Tak przygotowane danie posyp sezamem.