Tajskie Zielone Curry

  • Marka
  • Czas przygotowania
    30 min
  • Poziom trudności
    średni
  • Liczba porcji
    10
Wraz z warzywami takimi jak bakłażan i mała kukurydza, nasze pyszne GARDEN GOURMET® Wegańskie fileciki dobrze komponują się w Curry, wchłaniając bogate i kremowe smaki, tworząc rewelacyjny efekt finalny. Są bogate w białko i nadają potrawom wspaniały smak i konsystencję, dzięki czemu możesz z łatwością zamienić ulubione dania w Twoim menu na wersję dań roślinnych.
Składniki
  • GARDEN GOURMET® Wegańskie fileciki 1000 g
  • Tajska zielona pasta curry 100 g
  • Tajski bakłażan 400 g
  • Tajska bazylia 50 g
  • Mleczko kokosowe 800 ml
  • Liście kafiru 4 szt.
  • Kukurydza Baby 500 g
  • Sos rybny 15 ml
  • Świeże czerwone Chilli 2 szt.
  • Ziemniaki 500 g
  • Cukier brązowy 10 g
  • Groszek cukrowy 300 g
  • Ugotowany ryż jaśminowy 1000 g
  • Zgnieciony czosnek 40 g
  • Olej słonecznikowy 50 ml
Sposób przygotowania
  • 1
    Potnij ziemniaki na duże kawałki i gotuj przez 5 minut we wrzącej wodzie.
  • 2
    W gorącym woku rozgrzej olej, dodaj czosnek i smaż do uzyskania jasnobrązowego koloru.
  • 3
    Dodaj zielone Curry i mieszaj przez kilka sekund. Dodaj mleko kokosowe, posiekane czerwone Chilli i zagotuj.
  • 4
    Dodaj sos rybny i cukier. Całość gotuj przez minutę.
  • 5
    Dodaj kawałki GARDEN GOURMET® Wegańskie fileciki, groszek cukrowy, młodą kukurydzę i tajski bakłażan. Przykryj wok i gotuj całość przez 5 minut na średnim ogniu.
  • 6
    Dodaj ziemniaki, liście kafiru i mieloną tajską bazylię. Gotuj całość jeszcze przez 5 minut na małym ogniu.
  • 7
    Gotowe danie podaj w naczyniu z ryżem, który będzie obok.