Aromatyczne, Wegetariańskie Katsu Curry

  • Marka
  • Czas przygotowania
    60 min
  • Poziom trudności
    średni
  • Liczba porcji
    10
Nasz GARDEN GOURMET® Wegański sznycel może być użyty do przyrządzenia ulubionych potraw, które są jeszcze bardziej pyszne - od Katsu Ramen po świecące Katsu Curry z lepkim ryżem. Przygotowanie tych dań jest wręcz banalne. Niezależnie od tego czy tworzysz kanapki, sałatki czy satysfakcjonujące dania główne, możesz je podać szybko, a przede wszystkim w smaczny sposób w wegetariańskiej lub wegańskiej wersji.
Składniki
  • GARDEN GOURMET® Wegański sznycel 10 szt.
  • Ryż Japoński ugotowany 1 kg
  • Młoda kapusta 500 g
  • Japońska pasta Curry 300 g
  • Marchew 250 g
  • Ziemniaki 600 g
  • Cebula 1 kg
  • Olej np. rzepakowy 60 ml
  • Woda 1.5 l
Sposób przygotowania
  • 1
    Pokrój cebulę, ziemniaki i marchewki w duże 2 cm kostki.
  • 2
    W dużym garnku rozgrzej olej i duś posiekaną cebulę przez 10 minut na średnim ogniu. Dodaj pokrojone ziemniaki i marchewkę. Całość gotuj przez około 5 minut.
  • 3
    Dodaj wodę i zagotuj. Zmniejsz ogień i gotuj przez następne 10 minut.
  • 4
    Dodaj pastę curry. Gotuj pod przykryciem przez 10 minut na małym ogniu, aż sos uzyska konsystencję sosu beszamelowego. Jeśli nie - redukuj go bardziej lub dodaj więcej wody.
  • 5
    Podsmaż na patelni GARDEN GOURMET® Wegański sznycel, posiekaj młodą kapustę i podgrzej ryż.
  • 6
    Podaj danie w atrakcyjnej formie na półmisku.